Tora Bigset (drama) og Sofie Rosvold (sang) fra Leksvik er to av elevene som skal i ilden.

Tre fulle løp

– Vi evner å sette opp denne ambisiøse storproduksjonen fordi vi har tre fulle løp med både musikk, dans og drama. Inderøy videregående skole er den eneste av Trøndelags 32 videregående skoler som har både musikk, dans og drama samlet. Dette gjør oss unik i hele Trøndelag fylke, mener Siv Furunes som er PR-ansvarlig for produksjonen.

Elevene mener det er mange grunner til å sette opp en halvgammel musikal om mellomkrigstida i 2018. For det første så er det fantastisk god scenekunst. Cabaret er prisbelønnet både som scenemusikal og på filmlerretet. Den fanger dessuten den unike stemningen i Berlin på 1930-tallet og skildrer både det frigjorte nattklubbmiljøet, vanlige tyskere og den gryende nazismen, framholdes av elevene.

– Hadde rom for homofile, transpersoner og bohemer

– Cabaret handler om hvordan ondskap slår rot i de meste liberale og åpne samfunn, noe Berlin faktisk var fram til Hitler kom til makten. Som en unik enklave i et konservativt Europa, hadde Berlin rom for homofile, bifile, lesbiske, transpersoner, bohemer, kunstnere, og folk av alle slag. Hitler og nazismen klarte nesten å utrydde dem i løpet av 2. verdenskrig. Men bare nesten. For det er møtet mellom frigjorte, og kanskje litt naive mennesker og nazismens gryende ondskap, Cabaret tar utspring i, forklarer Siv Furunes.

To premierer

Musikalen opererer med to rollebesetninger, og har med det  to premierer.Premiere med cast Joel; 7. feburarPremiere med cast Liza: 8. feburarDet blir to forestillinger lørdag 10. februar i tillegg til at det er forestilling mandag 12. og onsdag 14. februar.