Skuespiller Ole Christian Gullvåg kommer til Fosen med sin monolog-forestilling Rotsekk, det vil si Åfjord, Bjugn og Ørland, i februar. Innholdet i monologen er fotball, Rosenborg og lidenskapen rundt dette hovedtema.

– Har aldri vært så nervøs i hele mitt liv

Før teateret kom heim til Nils Arne Eggen, var nervene til skuespiller Ole Christian Gullvåg i spenn.

– Jeg har aldri vært så nervøs i hele mitt liv, sier Gullvåg.

Nils Arne Eggen har i stor grad vært en «farsfigur» for Rosenborgsupporteren og skuespilleren. Eggen har på mange måter lært Gullvåg om verdier og politikk.

I «Rotsekk» er fotballen i sentrum av fortellingen, som handler om Gullvågs oppvekst og hvordan hans forhold til fotball har preget hans liv.

«Æ e ingen røggpessar»

Bakgrunnen til hjemmevisningen i stua hos Eggen, er at den kunstneriske prosessen bak «Rotsekk» i stor grad har vært hjemmevisninger i stua til venner og familie av Gullvåg og regissør Aslak Moe.

Nils Arne Eggen er også opptatt av litteratur og det skrevne ord.

Han var imponert over stykket.

«Æ e ingen røggpessar», sier Nils Arne Eggen, og poengterer at han er ærlig når teatret kommer for å høre hans mening om Rotsekk.

Han mener at distriktene er det viktigste vi har, og at et teater som reiser rundt for å vise profesjonell scenekunst er bra for distrikts-Norge. Derfor sa han ja til at Turnéteatret i Trøndelag fikk komme hjem på Fannrem. Etter rundt 1,5 time med forestilling er Eggen godt fornøyd.