22 unge ulver i fåreklær inntar scenen

Russen ved Åfjord videregående skole har i mange år holdt på tradisjonen med russerevy. Fredag er det klart for premiere for årets utgave.

Spent russ er klar til å framføre «Ulv i fåreklær».  Foto: Terje Dybvik

Kultur

– Vi håper på fullsatt hus og stor stemning – nå gleder vi oss stort til å få vist det vi har fått til, smiler de to revysjefene Oda Torgersen Selnes og Linn Lunde.

Lars Asle Larsen

Avisa tok turen innom forsamlingslokalet Øy11øw på Monstad, tidligere Furuly, under en av øvelsene denne uka.

LES OGSÅ:
* Slik har du aldri sett Myrvold og Undertun -Fosna-Folket
* Skal spille revy for tusenvis -Fosna-Folket

Da hadde premienervene allerede slått inn. Ingen av de 22 som skal engasjere publikum i rundt to timer, har tidligere erfaring fra revy. Da er det greit å ha en ringrev som Lars Asle Larsen som instruktør og rådgiver. Han har også bidratt under tidligere russerevyer.

Anne Marie Stjern (t.v.) og Anna Pettersen med et morsomt møte på ferga.   Foto: Terje Dybvik

 

Humor og alvor

– Forestillingen har fått tittelen «Ulv i fåreklær». Hva er bakgrunnen for det?

– Vi har blitt sett på som veldig snille som russ, så dette er et signal om at vi vil vise en annen side av oss, sier Oda Torgersen Selnes.

– Det er den rampete siden som vil komme fram?

– Ja, blant annet. Det blir masse humor i denne revyen, men vi har også med innslag med aktuelle tema både ute i verden og lokalt som skal være til ettertanke. Noe alvor blir det derfor også, forklarer Linn Lunde.

De to revysjefene Oda Torgersen Selnes (t.v.) og Linn Lunde.  Foto: Terje Dybvik

 

19. året

– Det blir noe om kommunesammenslåing?

– Ja, du skal ikke se bort ifra det, smiler Lunde hemmelighetsfullt.

Det er det 19. året at Åfjordsrussen setter opp revy. Premieren er fredag kveld denne uka, deretter følger én forestilling på lørdag. Revyen representerer også særemnet i norskfaget for de atten jentene og fire guttene. Her ligger det med andre ord mer i potten for aktørene enn «bare» å engasjere de frammøtte.

Musikk

– Hvordan blir det med musikk?

– Frode Edvardsen og Axel Frønes har gjort en del musikkopptak på forhånd som vi skal bruke. I tillegg har vi en del av russen som selv kan spille et instrument, som vil bidra live under forestillingene, forklarer Oda Torgersen Selnes.

Russen har jobbet med revyen siden skolestart i høst. De siste to ukene har det vært daglige øvelser.