Mølna teaterlag klar med «Toillåt nok»-revy

Mølna teaterlag i Bjugn har en flott merittliste fra revyscenen. Nå er laget klar med en rykende fersk Bjugnrevy.

  Foto: Privat

Kultur

Mens andre vier helger og kvelder til rundvask og julestri, er det ganske andre ting som opptar medlemmene i Mølna teaterlag for tida. For her øves det for fullt til Bjugnrevyen 2017, under ledelse av instruktør Edvard Normann Rønning. 

  Foto: Privat

 

– Kjempeinspirasjon for laget

Premieren er torsdag kommende uke i Bjugn kulturhus. Årets revy har fått den velklingende tittelen «Toillåt nok».

LES OGSÅ:
* Skal spille revy for tusenvis -Fosna-Folket
* Mølna Teaterlag vant toillingprisen under revy-NM -Fosna-Folket

Mølna teaterlag vant Toillingprisen under NM i revy i sommer. Det har vært til inspirasjon, medgir leder Inge Kirknes.

– Vi var sjokkerte og overlykkelige da vi vant Toillingprisen, den tredje nasjonale prisen i Mølnas historie. Det er ingen tvil om at dette har vært en kjempeinspirasjon for laget, og mange av medlemmene mener årets revy er den beste vi har satt opp. Vi har aldri vært så mange på scenen, vi har fått mange nye medlemmer, og antall tekstforfattere er mangedoblet. De yngste på scenen går ennå i barneskolen, og veteranene fra 1980-tallet er fremdeles ivrige i tjenesten.

– Dette er av de fine sidene med revy og teater?

– Ja, det er det, men det er også litt spesielt for Mølna teaterlag. Unge og gamle sammen, og mange forskjellige aktører, dette lager en fin miks på scenen. Det er viktig for oss at nye medlemmer føler seg velkommen.  Vi har det altså fryktelig artig i lag, og det gjenspeiler seg i en sprudlende spilleglede som også publikum vil merke, lover Kirknes.

  Foto: Privat

 

Ordførere, vindkraft og Alfrida

Inge Kirknes kan røpe noe av det som vil bli å oppleve fra scenen.

– Her kan du ikke uventet møte ordførere fra hele Fosen, noen mer ivrige på sammenslåing enn andre. Statsråder og filmavis skal det også bli. Vindkraft og andre fremskritt går heller ikke upåaktet hen i revyen, og du vil få møte et særs rikt fugle- og dyreliv, faktisk en rekke hittil uoppdagede arter.  Vi må heller ikke glemme at det snart er jul, så det vil bli en del julerelatert. Alfrida fra tidligere år er selvfølgelig også med - aldri en revy uten henne!

Et fem mann stort orkester under ledelse av Hans Eide skal sørge for det musikalske.