Pangstart for Fosengaven:

Dro inn 100.000 kroner på åpningskvelden

Rundt 100.000 kroner kom inn ved oppstarten av årets store førjulsinnsamling i Fosen.
Kultur

Tirsdag kveld denne uka gikk startskuddet for Fosengaven 2017 i store sal ved Ørland kultursenter på Brekstad.

Julegave fra Fosen

Fosengaven, som er en årlig innsamlingsaksjon oppunder jul i regi av initiativtaker Geir Yngve Hovde på Ørlandet og Fosna-Folket, er denne gangen viet Dina-stiftelsens arbeid blant voldtatte unge jenter i Kongo.

LES OGSÅ:
* Sparker i gang ny innsamlingsaksjon -Fosna-Folket
* Ungdom tar et tak for Fosengaven -Fosna-Folket

Rune Edvardsen, som grunnla Dina-stiftelsen i 2004, deltok på samlingen. Han delte under samlingen sterke historier hvordan det hele startet og om forholdene i Den demokratiske republikken Kongo. Landet regnes som verdens verste land å vokse opp i.

Dessuten fikk de frammøtte høre om hvordan stiftelsens arbeid er med å snu livet for hundrevis av jenter som står i en umulig situasjon øst i landet. Det første møtet, hvor Rune Edvardsen alene ble ansiktet til ansikt med en gruppe barnesoldater i bushen, ble opptakten til det store arbeidet som i dag gjøres i det afrikanske landet.

SE OGSÅ: Dina-stiftelsens heimeside

Fosengavesangen

Anja Hovde, barnebokforfatter og Geir Yngve Hovdes kone, var konferansier for kvelden.

Det ble underholdning av det musikalske slaget med første framføring av den nye Fosengavesangen. Den sang og spilte Geir Yngve Hovde selv, med støtte fra Ørland Gospelkor. Videre fikk vi se og høre trommegruppa Sons of Percussion, Lisa Olden og Audun Eggen, trioen Slank Bakfra, Maria Estella fra Åfjord og Astrid Klara Mjøen. Ørland Gospelkor var flere runder på scenen.

– Helt fantastisk

– Rundt 100.000 kroner allerede nå til åpningen er helt fantastisk, sier en jublende glad Geir Yngve Hovde.

Og de som sørget for å overbringe gaver til åpningen, var blant annet skoler, barnehager, bedrifter og ulike private initiativ.

– Det viktigste er at vi alle kan bidra med noe, slik at det samlet sett blir til noe stort, sier Geir Yngve Hovde.

Vipps

Fosengaven har kontonummer 2801.48.30849. Vil man vippse over en gavesum, så er nummeret 97569/Dina Stiftelsen. Bruker man vipps, så er det viktig at man merker doneringen med «Fosengaven 2017».