Feiret fullførte prosjekter og gapahuk

I overkant av 80 personer var til stede under lørdagens høstfest i Ervika 4H i Bjugn.

Alle de 19 medlemmene i Ervika 4H samlet foran gapahuken som de selv har bygd i år. Og det er ingen liten gapahuk.  Foto: privat

4H-bevegelsen
  • 4H-bevegelsen er en betegnelse på liknende barne- og ungdomsorganisasjoner i mer enn 80 land rundt om i hele verden. I Norge er bevegelsen representert av 4H Norge.
  • 4H har som mål å utvikle en aktiv og samfunnsengasjert ungdom med ansvarsfølelse og respekt for natur og mennesker. Bevegelsen er religiøst og partipolitisk nøytral. Det finnes mange 4H-klubber, og det organiseres utflukter og leirer. Hvert år velger medlemmene en oppgave som de skal jobbe med gjennom et år. Da kan man velge veldig fritt, og det finnes temaer til stort sett alt. Eksempler er fotografering, fisking, baking, gartnerarbeide, sying eller matlaging. Når man har gått et bestemt antall år i 4H, vil man få plaketten som bevis for at du har gått i 4H.
  • De fire H-ene står for hode, hjerte, hender og helse.
  • Kilde: Wikipedia
Kultur

Ny gapahuk på Leikvoll, høstfest med 19 fullførte 4H-prosjekter og 10-årsjubileum for gjenoppstart av 4H-klubben i bygda sto på timeplanen.

10-årsjubilanten måtte selvsagt få kake.   Foto: privat

 

Prosjekt ledet til jobb

Den flotte gapahuken som 4H-klubben selv har bygd i løpet av det siste året, ble innviet med både høstfest og 10-årsfeiring for 4H-klubben. Sodd og kake må til når så mye skal feires, hvilket var medlemmenes eget valg. Stor stas er det også at klubben i år har fostret fire plakettmottakere.

– Jeg har gjort 4H-prosjektet mitt til jobb, sier Joakim Bærøy Kotte. Han valgte «Brøyting» som årets 4H-prosjekt og har nå fått lærlingplass i Bjugn kommune. Dette var Joakims sjuende 4H-prosjekt og han er en av fire stolte plakettmottakere i klubben dette året. Tommy Strandheim og Ådne Stranden er de eneste som har vært med i alle av klubbens ti år.

Årets stolte plakettmottakere i Ervika 4H. F.v.: Joakim Bærøy Kotte (Brøyting), Peder Borgen (Veien til førerkortet) Tommy Strandheim (Gapahuk) og Ådne Stranden (Bord og benker til gapahuken).  Foto: privat

 

– Imponerende

Gunn S. Solberg fra fylkeskontoret i 4H Trøndelag var til stede for å dele ut merker og rosende ord til 4H-erne.

– Det er intet mindre enn imponerende det dere har fått til, først full renovering av klubbhuset og nå i år denne flotte gapahuken dere selv har bygd. Satsingsområdet til 4H Norge har nå i to år vært «Fikser alt!». I 2018 kommer «Nærmiljøet» og Ervika 4H ligger langt foran i løypa, mener Solberg.

Til glede og nytte for hele bygda

Tina Bjørneset Stamnes og Tommy Strandheim har hatt gapahuken som prosjekt og lært utrolig mye. Tommy har bortimot 100 prosent oppmøte på alle dugnadsøkter. Ådne Stranden har stått for bord og benker i gapahuken som sitt 4H-prosjekt

– Dette er verdiskapning i nærmiljøet i praksis. Tenk at dere har bygget og innredet denne gapahuken her ved idrettsbanen, til glede og nytte for hele bygda, sier Gunn S. Solberg.

Rådgiverne i Ervika 4H: Ole Fredrik Hyllmark, Hege Eriksen, Gunn Karin Stranden og Wegar Stranden. De to sistnevnte var med og startet klubben i 2007.  Foto: privat

 

Takker av

Gunn Karin (Gunne) og Wegar Stranden takker av etter ti år som klubbrådgivere. De har vært selve limet i klubben og det var en rørt Gunn Karin som overrakte gave til plakettkandidatene, slik klubben har for vane.

«Dæm e jo ungan mine», smiler hun.

Gaver ble det også til de øvrige klubbrådgiverne. Hege Eriksen har vært med i åtte år og Ole Fredrik Hyllmark har vært klubbrådgiver i over fem år. Gunn Karin oppfordrer andre voksne i klubben til å ta over. På spørsmål fra sambygdinger om hvordan hun og mannen har ork til å tilbringe så mye fritid sammen med ungene i bygda avfeier hun at det er snakk om ork.

– Det gir energi og er så artig og så givende, sier Gunn Karin Stranden.

Plakettmottakerne kan se fram til felles plakettutdeling for hele nye 4H Trøndelag som avholdes med høytidelig feiring i Trondheim. Den skjer 3. februar 2018.


Flisespikkeren i Tinbua

Ronny Sellæg (35) i Tinbua i Bjugn er en kunster til å tilvirke skaft til blant annet kniver og ostehøvler.Eneste fosning som fikk utmerkelsen:

Hanna (18) fikk utmerkelse for sitt 4H-arbeid

Lørdag 19.november var årets mest høytidelige arrangement i 4H Sør-Trøndelag, nemlig plakettutdeling for de som har fullført sitt 4H-program. Hanna Dybfest fra Bjugn var i år den eneste fosningen som mottok plakett.