Klosterdag for store og små

I år kommer Henning Sommerro, John Pål Inderberg og sopranen Eline Korbi Kolstad til Klosterdagen som arrangeres på Reins Kloster i Rissa søndag 18. juni.

Kolsterdagen arrangeres i ruinene på Reins Kloster.  Foto: Arkiv

Kultur

De innbudte artistene vil ta publikum med på en tekstlig og musikalsk vandring fra middelalder via reformasjonen til vår tid. Klosterruinene vil gi en flott ramme til denne konserten som vi har store forventninger til, melder Rissa Bygdemuseum som er arrangør.

Barytonsaksofonist

Inderberg regnes som landets fremste barytonsaksofonist.

Han var i mange år sentral under oppbyggingen av jazzlinja ved NTNU. Inderberg er stadig på farten i inn- og utland sammen med ulike musikere/band.

John Pål Inderberg og Henning Sommerro  Foto: privat

 

Komponist og musiker

Henning Sommerro er komponist og musiker som har skrevet viser, (Vårsøg, Blå salme) kammermusikk, kor- og orkestermusikk, opera, film- og teatermusikk. Hans ferske fiolinkonsert ble i begynnelsen av januar framført fire ganger med Oslo-Filharmonien.

Henning Sommerro har mottatt komposisjonsbestillinger fra mange land og har turnert i Europa og USA, medvirket på utallige cd-er .

Sopran

Begge musikerne har mottatt mange priser for sitt arbeid, og er etablerte stjerner på sine felt. Denne gangen har de også med seg en kommende stjerne i sopranen Eline Korbi Kolstad som studerer sang ved NTNU på fjerde året.

Eline Korbi Kolstad  Foto: privat

 

Hun har deltatt i flere konserter både i Trondheim og på østlandet, og i februar sang hun rollen «grevinnen « i Schuberts opera «Die Verschworenen» under operafestukene i Kristiansund.

Aktiviteter for de yngste

- Programmet for Klosterdagen inneholder også andre aktiviteter enn teater og foredrag. Barna får være med og prøve steinhogging, smykkelaging, skjoldmaling, veving og teater, opplyser Anne Jorid Gullbrekken i Rissa Bygdemuseum.

Klosterdagen har vært arrangert på Reins Kloster noe sporadisk fra 2000-tallet, men hvert år fra 2014.

Om værgudene skulle slå seg helt vrange vil arrangementene foregå i Reins kirke denne dagen.