Kissi (101) med i ny tv-serie i beste sendetid

Programleder Solveig Hareide i NRK Fjernsynet vil leve så lenge og godt som mulig sammen med dem hun er glad i.

Programleder Solveig Hareide og Kissi Brødreskift.  Foto: Per Ingvar Rognes, NRK

Kultur

I den nye tv-serien «Evig ung» utforsker hun hva hun selv kan gjøre, og hva forskerne kan hjelpe henne med. En av dem hun søker råd hos, er en fosning.

Ugress og potetvatn

- Det er i fjerde episode, med sendedato skjærtorsdag, at vi har med oss fantastiske Kissi Brødreskift på 101 år i Rissa. Temaet for sendinga er diett, og Kissi har spist både ugress og drukket potetvatn. Det var fantastisk å møte henne heime på familiegarden hvor hun viste oss alt av frukttrær, bær og grønnsaker i hagen høsten 2016, sier Solveig Hareide til Fosna-Folket.


Feiret med stor festforestilling

Et fyldig og variert program stod på agendaen da Rissa SV inviterte til 8. mars feiring i Bojersalen.Dette må være unikt

Martin , Peder og Siri har noe som få andre, om noen i det hele tatt, har.

 

Kissi Brødreskift har også blitt omtalt i ulike sammenhenger i Fosna-Folket opp gjennom åra.

Kissi Brødreskift.  Foto: Per Ingvar Rognes, NRK

 

California og Rissa

Om fjerde episode, «Nøtter og piller for et langt liv», skriver NRK:

«Vi overøses av råd om hva vi bør og ikke bør spise. Hva sier vitenskapen, og hvordan kan egentlig det vi putter i oss, gi oss et lenger liv?

Solveig drar til Loma Linda i California, et lite samfunn kjent for at innbyggerne lever 5-10 år lenger enn i områdene rundt. Mange er veganere her, og er det grunnen? Forskning viser at en spesiell ingrediens kan være noe av hemmeligheten.

Vi møter også 101 år gamle Kissi i Trøndelag som sverger til ugress og potetvann.

Og, kanskje kan forsøk gjort på dyr gi oss tips til vitaminer og proteiner som forlenger livet dramatisk. Noen ormer har tredoblet livslengden med små justeringer, og forsøk i mus viser at ungt blod i en gammel kropp kan ha imponerende effekt.»

Den nye serien har sendestart 23. mars.


Kissy (92) eldst i Kjerringrokk

92-årige Kissy Brødreskift gikk ikke bare de fem kilometrene i Kjerringrokk onsdag kveld. Hun plusset på noen kilometer for å gå hjemmefra også. Og da datteren, Ragnhild, forsøkte å ringe henne inn i styggværet, ble hun kontant avvist.Sykurs i 1967

RISSA: Denne smilende gruppen med unge husmødre deltok på et sykurs i Rissa i 1967.