- Sikker på at det blir en flott aften

16. mars kommer selveste Åge Aleksandersen for å spille i Bjugn kulturhus, og billettene ble revet vekk på et blunk. – Jeg har tydeligvis mange fans på Fosen, selv om jeg ikke spiller der så ofte lengre, sier hovedpersonen.

16. mars kommer Åge Aleksandersen til Bjugn. Konserten ble utsolgt på kort tid.   Foto: Berit Buran Juul

Kultur

En av trønderrockens store pionerer, selveste Åge Aleksandersen, gjester storstua i Bjugn 16. mars. Under det storfine besøket er det duket til såkalt «akustisk aftentur», og med seg på laget har han Sambandet-gitarist Gunnar Pedersen og Kjell Magne Robak på cello.

- Veldig hyggelig

Billettene til konserten har gått som varmt hvetebrød siden offentliggjøringen, og tirsdag denne uka ble det utsolgt. Det til tross for at kulturhuset har satt inn ekstra stolrader for å få plass til så mange Åge-fans som mulig.

- Du har mange fans på Fosen?

- Jeg har tydeligvis det, selv om jeg ikke spiller der så ofte lengre. Men det er veldig hyggelig å høre det selger ut, sier Åge Aleksandersen til Fosna-Folket.

Gode minner fra Fosen

Åges eventyrlige musikkarriere begynte med bandet som senere ble kjent som Prudence. Senere flyttet han fra Namdalen til Trondheim hvor han startet opp bandet Sambandet.

Dette er slett ikke Åges første besøk over fjorden. Han har en lang rekke konserter på Fosen bak seg, og noen av dem sitter fortsatt friskt i minne.

- Åh, det er mange konserter! Jeg hadde en del spillejobber på Fosen da jeg spilte i Prudence tidlig på 70-tallet. Jeg har også spilt ved Orsen på Brekstad med Sambandet, riktig nok litt senere. Der sloss de mer enn de danset, sier han lattermildt.

Ildsjeler fra Ørland

Før han ga ut suksessalbumet Lirekassa sammen med Sambandet, fikk det nye bandet en litt tøff start. Da var det drahjelp å få i Ørland, forteller Åge.

- Det som er litt interessant er at i den perioden hvor jeg starta opp med Sambandet, var det noen ildsjeler på Brekstad som «trødde til» og arrangerte konserter med oss. Det var på den tida der vi ikke fikk spillejobber andre steder, minnes han.

Rikt musikkliv

Åge lover publikum både kjente og ukjente låter som gjerne ikke får plass i Sambandets repertoar, under konserten i mars. I tråd med tittelen får konserten et akustisk og nedtonet preg, riktig nok med både allsang og gode historier fra et rikt liv i musikken.

- Dette er noe Gunnar og jeg har holdt på med i mange år. Det er stort sett denne typen konserter vi spiller i kulturhus over hele landet. Forrige gang gjorde vi 50 konserter, mens denne gangen har vi tenkt å gjøre 10 til 15 konserter.

Nedtonet Åge

- Preget på konserten blir annerledes enn med Sambandet. Vi vil kommunisere litt annerledes enn det vi vanligvis gjør med det store bandet, sier Aleksandersen, som ikke utelukker at mange publikummere vil få se ei ny side av rockehelten.

Hvorvidt klassikere som «Levva Livet» og «Rosalita» vil runge ut i kultursalen vil han ikke avsløre riktig enda.

- Vi vil få vist fram andre sider ved noen av de kjente låtene. Men å gå løs på «Levva Livet» med mandolin er ikke så enkelt, ler han.

- Kanonform

De heldige som sikret seg billett kan bare glede seg til mars.

- Vi kommer til å være i kanonform når vi kommer til Bjugn. Jeg er sikker på at det blir en flott aften, sier Aleksandersen.

Før den tid er artisten opptatt med både julekonserter og låtskriving.

- I tillegg forbereder jeg neste sommers turne med Sambandet. Det hadde vært stas om vi hadde tatt turen til Fosen, sier han.