Fosninger med heftig hyllest til Rosenborg

Bandet Van Gogg, som består av en kompisgjeng fra Roan, har laget en flunkende ny Rosenborg-sang - og musikkvideo i forbindelse med årets cupfinale i fotball for menn.

Kultur

Van Gogg består av Georg Liasjø (29) på vokal og gitar fra Roan og Bindal, Steffen Eian (30) på trommer fra Roan, Jørgen Ugedal (30) på bassgitar  fra Roan og Trond Strøm Nilssen (29) på gitar fra Roan.

«Ære være Rosenborg»

Gruppa er nå aktuell med låten «Ære være Rosenborg» med tilhørende musikkvideo. På You Tube har den på få dager fått over 2000 visninger.


Se bildene fra storkampen

Her er våre blinkskudd fra Åfjord - Rosenborg.

 

– Låten er spilt inn instrument for instrument i garasjen til Georg på Byåsen, og vokalen er tatt opp hos Lydsporet i Fjordgata. Til slutt spilte vi inn en musikkvideo på forskjellige landemerker i Trondheim, fortellen Steffen Eian.

«Ære være Rosenborg» er i kjent Flakne/Ingebrigtsen-stil. Det er ikke tilfeldig.

– For oss som begynte å høre på musikk på begynnelsen av 90-tallet, var Rosenborg-sanger og Rosenborg-kassetter kanskje det viktigste elementet i musikkoppdragelsen vår. Det var også med på å skape mye magi rundt fotballentusiasmen og Rosenborg. Selv om det er RBK som har vunnet kampene, så hadde det ikke vært ufortjent om både Torstein Flakne og Dag Ingebrigtsen hadde en kongepokal eller to stående på hylla. De er i aller høyeste grad store cupfinalehelter de også. Så da vi skulle lage en egen Rosenborg-låt, så ble det fort et forsøk på å både hylle «Rosenborg-sjangeren», som ble skapt av Flakne og Ingebrigtsen, og RBK. Og selv om vi ikke når Flakne og Ingebrigtsen til knærne, så er det morsomt å prøve litt selv likevel, forklarer Steffen Eian.

Skrevet i luftrommet over Vietnam

Teksten ble til under en flytur.

– Georg Liasjø lagde noen riff som ble spilt inn før en tur til Asia nå i høst, men det manglet fortsatt en tekst. Den ble skrevet mellom takeoff og landing på en 50 minutters innenriksflyvning i Vietnam, forklarer Eian.


Kåret til landets beste på laks

Den yngste på ti år som har fått tittelen

 

Etter at låtideen var på plass, testet gruppa ut noen forskjellige melodi-varianter, blant annet ved å sende en lydopptaker på rundgang i et boblebad på en hyggelig lørdagskveld.

– Deretter kjørte vi på med en hel helg i øvingslokalet i garasjen til Georg, hvor vi spilte inn instrument for instrument. Vokalen ble til slutt tatt opp hos Lydsporet i Fjordgata. Det viktigste sparte vi til slutt. Da ble det innspilling av musikkvideo på forskjellige landemerker i Trondheim, avslutter Steffen Eian.

Og for alle som ikke har fått det med seg: Rosenborg møter Kongsvinger i kampen om kongepokalen på Ullevaal Stadion 20. november.