Amerikansk blueskomet klar for Ørland Bluesfestival:

- Dette er skikkelig dynamitt

For ett år siden ble Heather Crosse verdenslansert som plateartist. Nå er hun klar for norgesdebut under Ørland Bluesfestival.

Etter verdenslansering som plateartist i fjor er Heather Crosse klar for sin første konsert i Norge under Ørland Bluesfestival.  

Simon McBride roses opp i skyene av internasjonal musikkpresse, og nevnes i samme åndedrag som Van Morrison, Rory Gallagher og Gary Moore. 

Kent DuChaine er klar for Ørland Bluesfestival. 

Kultur

I fjor høst reiste leder Tor Hognes i Ørland Bluesklubb til Clarksdale i Mississippi. Byen med sine «skarve» 20.000 innbyggere er for mange et mekka for sørstatsblues, og her ble Hognes kjent med Heather Crosse. Heather, opprinnelig fra Louisiana, har sunget i over 30 år og spilt bassgitar i 20 år. I løpet av karrieren har hun spilt sammen med en rekke av sjangerens mest kjente musikere, men i dag er hun i ferd med å skape seg en internasjonal solokarriere.

- Skikkelig dynamitt

Etter å ha hørt Crosse i oktober i fjor, så reiste Hognes sammen med Syver Srøbka i Ørland Bluesklubb tilbake til Clarksdale i januar i år, og fikk signert henne til årets bluesfestival i Ørland. Dermed kan Ørland Bluesfestival nok en gang skilte med en norgesdebut av en internasjonal artist.
– Dette er skikkelig dynamitt, sier Srøbka etter å ha hørt henne live i Clarksdale.

Kommunestyresalen

Årets festival på Brekstad blir den 17. i rekken etter starten høsten år 2000. I år blir det musikk fra to scener fredag 23. og lørdag 24. september. Det er Skipperkroa ved Ørland kysthotell og Yrjar, selveste kommunestyresalen i Ørland som gang på gang har vist at den egner seg som arena for mer enn strengene som lokalpolitikerne i kommunen spiller på.

Stjerneskudd fra Belfast

Mens Heather Crosse spiller med litt ulike mannskap både fredag og lørdag, så er en annen kommende stjerne klar for fosenpublikummet lørdag kveld. Det er Belfast-gitaristen Simon McBride. McBride er på full fart mot stjernestatus, og blir gjerne omtalt som den som skal videreføre Belfast-arven skapt av Van Morrison, Rory Gallagher og Gary Moore.

Kent og «Leadbessie»

Tilbake i år er også Kent DuChaine. Kent ble født i Minnesota i 1951, og da han var seks år gammel var det hans far som lærte gutten å spille ukulele- Hele sitt voksne liv har Kent DuChaine viet til blues generelt og deltablues spesielt. Med seg har han gitaren «Leadbessie», en tilsynelatende loslitt og mørbanket National Steel Gitar fra 1934 som siden 1979 har vært en fast følgesvenn for Kent.

Mer om årets artister og festival finner du her.