Fikk 30 000 flere visninger enn forventet

Mona-Lisa synger om hjemlengselen til Bjugn.

Mona-Lisa Lieng.  Foto: presse

Kultur

Mona-Lisa Lieng (39) fra Bjugn, som tidligere het Mona-Lisa Reppe, har kommet ut med sin aller første musikkvideo.

Den etablerte artisten kommer fra Botngård, men flyttet fra Fosen etter videregående skole. Nå bor hun i Vestfossen med samboer og to barn. Sangen i musikkvideoen heter «Himmelstjernan» og handler om det å bli tatt trygt imot av noen man er glad i som viser veien.  Den handler også om lengsel og det å vende hjem igjen, noe Lieng gjør om ikke så lenge. Lørdag 5. mars holder hun konsert i Bjugn kulturhus.

35 000 visninger

Torsdag forrige uke la Mona-Lisa Lieng ut sin første musikkvideo på Facebook-siden sin. Hun tenkte den ville få rundt 5 000 visninger. Etter ett døgn hadde videoen 10 000 visninger. Per dags dato er den vist 35 000 ganger.

- Det hadde jeg aldri trodd! Det er steikartig, jeg er kjempehappy, jubler 39-åringen.

Hun understreker at det er en lavbudsjettfilm som er filmet med et håndholdt kamera. Hun mener det er en enkel musikkvideo som er rent presentert.

- Man behøver ikke å gjøre det så overdrevent. Det er mye fælt som skjer i verden, så kanskje folk trenger en slik video nå. Jeg håper folk finner den befriende, og at de synes det er en fin og ærlig sang, smiler artisten.

Låtskriver som 12-åring

Mona-Lisa Lieng er oppvokst med musikk i familien og hun begynte å skrive egne sanger allerede i en alder av tolv år. Hun har gitt ut ett album, og nummer to er like rundt hjørnet, der alle sangene er på trøndersk, eller «kav bjugning». Noen av sangene på plata skrev hun da hun var 13-14 år. Hun elsket å synge da hun var barn, men det skjedde sjeldent utenfor pikerommets fire vegger i Botngård.

- Når man er ung tør man ikke så mye. Jeg ble modigere da jeg ble eldre og skjønte at det ikke var noe å være redd for, sier Lieng.

Hun forteller at hun begynte å jobbe med musikk etter videregående skole. Da hadde 39-åringen flyttet, og hun påpeker at det er derfor mange fra hjemplassen ikke vet om hennes musikalske karriere. En annen grunn er at hun byttet navn. Før het hun Mona-Lisa Reppe, men valgte senere å ta samboerens navn på grunn av barna.

Største i karrieren

Den etablerte artisten har familie på Ørlandet som hun ofte besøker. Hun er derimot ikke så mye i Bjugn og er derfor ekstra spent på å opptre der. Hun sier det er det største som skjer i karrieren sin så langt.

- Gleder du deg til å komme tilbake til gamle trakter og holde konsert i kulturhuset?

- Å herregud, jeg drømmer om det hele tiden! Å komme til Bjugn og holde konsert har jeg drømt om siden jeg var lita. Og det blir kjempekoselig å møte gamle barndomsvenner, lærere, naboer og klassekamerater, sier hun muntert.

Lieng forteller at Ådne Røkkum, som er kommunalt ansvarlig for kultur, og Svein Strugstad som er kulturhusleder i Bjugn, ringte og inviterte henne til hjembygda. Det hele startet med at barndomsvenninnen hennes, Marte Leiseth, lagde en Facebook-gruppe for å få til en konsert med Lieng i Bjugn kulturhus. Gruppa fikk etter hvert mange tilhengere.

- Noen måneder senere ringte Ådne Røkkum meg. Da ble jeg veldig rørt og begynte faktisk å gråte, forteller artisten.

Lokale musikere

Arrangementansvarlige ordner alt til Mona-Lisa Lieng sin ankomst. De stiller også med et lokalt band som består av Svein Strugstad, Ådne Røkkum, Truls Solem, Olav Skei og Jostein Strand.

- De er jo habile og flotte musikere som har holdt på i mange år. Og at de ordner alt til meg, det er jo vanvittig stas, ler musikeren.

Samtidig inviterer Lieng med seg flere lokale gjesteartister på scenen; Ronald Mortensen, Carmen Antonsen, Sigrid Hoff, Mary-Ann Hoff, Mette Mari Leseth, Grete Eid Johansen og Vivian Hoff.

- Uforglemmelig konsert

Det blir artistens første opptreden i Bjugn kulturhus, nemlig fordi det ikke fantes noe kulturhus i Bjugn da hun var yngre. Hun forteller at hun ble intervjuet av Fosna-Folket for mange år siden angående saken. Lieng var en pådriver allerede da, og fortalte til avisen at hun mente det var viktig med et sted man kunne samles for å få musikalske opplevelser.

- Og nå skal jeg faktisk opptre der! Det er jo helt sykt. Alle er hjertelig velkommen. Jeg lover en uforglemmelig, personlig og nær konsert. Bjugn har gitt meg så mye, så nå skal jeg gi mye tilbake, sier Mona-Lisa Lieng med et stort smil.


Børge hyller kona i ny musikkvideo

- «Den finasta» fortjente en musikkvideo, sier Børge Rømma.