Det er NOF selv som melder om dette.

225.000 fugler så langt

Så langt har foreningen fått inn rapporter fra rundt 4 500 foringsplasser rundt om i landet, som har registrert i overkant av 225.000 fugler. Ettersom det fortsatt er mulig å registrere fugler fram til søndag 7. februar forventes deltakertallet å komme opp i rundt 6000 foringsplasser.

NOF regner med at i overkant av 10.000 personer har vært involvert i tellingen.

Kjøttmeisa

Kjøttmeisa har i alle år vært den mest utbredte og vanligste arten på foringsplassen. Slik er det også i årets telling. Men ser en på gjennomsnittlig antall kjøttmeis siden tellingen startet, så går den gradvis nedover. I 2008 var det elleve kjøttmeiser per foringsplass, i år bare sju.

NOF opplyser også om at alle de små grå meisene; granmeis, løvmeis og svartmeis fortsetter med en nedadgående trend.

Flere forsøker å overvintre

Flaggspett hadde også sitt dårligste år på de ni årene NOF har hatt hagefugltelling. Forekomsten av denne arten er i likhet med sisiker, dompap og andre finkefugler påvirket av innvandring østfra.

Jevnt over mildere klima på vinteren gjør at arter som ofte trekker ut av landet, nå i økende grad forsøker overvintring. Dette er mest tydelig på Vestlandet hvor for eksempel svarttrost for første gang under de årlige tellingene er til stede på flere foringsplasser enn kjøttmeis i Rogaland fylke.

Flaggspett hadde også sitt dårligste år på de ni årene NOF har hatt hagefugltelling. Foto: Birgit K. Moan