Solfrid Dyndahl mottok kulturprisen

Tiårs innsats i kulturskolen gav Solfrid Dyndahl kulturprisen for 2015.

Solfrid Dyndahl med kulturskoleelever som deltok i forestillinga «Jeg er Alice!». Der fikk hun overrakt Åfjord kommunes kulturpris for 2015.  Foto: Jan Ove Berdahl

Kunstneren Toril Grøtan Oksvolds Vinterfjell 3 er Åfjord kommunes påskjønnelse til kulturprismottakeren.  

Kultur

Dyndahl har vært ansatt i kulturskolen i Åfjord sida starten av 90-tallet. Blant annet har hun vært primus motor i kulturskolens store oppsetninger. Den engasjerte damen har også ledet musikaloppsetninger og skuespill på Stoksund skole, for alle ungdomsskoleelever.

Fortjent

– Vel fortjent, er kultursjef Jan Ove Berdahls kommentar til prisutdelinga.

Innen kunstfag bidrar Dyndahl til deltakelse på Ungdommens kulturmønstring, hvor noen av elevene har gått til landsmønstringa. Det understrekes at Dyndahl har gjort veldig mye for kulturlivet i kommunen.

Prisen ble utdelt i Kulturstua, under lørdagens forestilling «Jeg er Alice!» som elever i kulturskolen har stått for gjennomføringa av. Berdahl mener framføringa av «Jeg er Alice!» er ei fin anledning til å gi prisen til den iherdige kulturmedarbeideren.

– Der traff vi henne på heimebane, sier Berdahl.  

I tillegg til heder og ære, fikk vinneren en sjekk på 2 000 kroner, samt et maleri av Toril G. Oksvold fra Ørlandet. Motivet heter Vinterfjell 3.