Fant ikke tonen med SV - vil stå på for Osen

Etter å ha brutt med SV er ordfører Jørn Nordmeland opptatt av å ha full fokus på å gjøre en god jobb for Osen kommune.

ORDFØRER Jørn Nordmeland i Osen er lei av SVs manglende omsorg for distriktskommunene. I 2007 ble den allsidige politikeren direkte valgt til ordfører av innbyggerne i Osen. 

New Articles

- Det er mange tapte anrop på telefonen, medgir Jørn Nordmeland når han i dag, tirsdag, er ferdig med et møte ved Sjøåsen Hotell, og setter seg i bilen for å kjøre den humpete veien over Osenfjellet. Nyheten om at en av SVs få ordførere har meldt seg ut av partiet går ikke upåaktet hen. Men Nordmeland mener hans brudd med partiet ikke bør komme som et sjokk på partiledelsen. Om noen er sjokkert, så mener Nordmeland det i så fall må være noen som har grunn til dårlig samvittighet.

Direktevalgt ordfører

Høsten 2007 var Jørn Nordmeland den første i Fosen som ble valgt ved direkte ordførervalg. Hans parti, SV, fikk to medlemmer i kommunestyret etter valget. Ved flere anledninger har Nordmeland kritisert partiledelsen for manglende evne til å drive god distriktspolitikk. Det som nå har fått Nordmeland til å melde seg ut av SV er at partiet fronter et forslag om at innbyggernes utdannelsesnivå skal få betydning for hvor stor støtte den enkelte kommune skal få til barnehager.

Helt bak mål

- Det er helt bak mål at en akademiker skal ha større behov for barnehageplass enn en snekker, sier Nordmeland. Og legger ikke skjul på at han er skuffet over at SV i regjeringssamarbeid ikke har maktet å drive en bedre distriktspolitikk. Til Fosna-Folket sier Jørn Nordmeland at han har et godt forhold til sine tidligere partifeller i Osen, men at han opplever SV som et helt annet parti så fort han kommer på storbynivå, som i Trondheim og Oslo. Nordmeland sier også at han ikke har planer om å melde seg inn i noe annet parti, og heller ikke så langt har mottatt noen invitt fra andre partier.