Skal spille i Borggården

Gunnhild Eide Sundli er det mest kjent navnet på årets plakat til Brekstad Kulturfestival.
New Articles

Gunnhild Eide Sundli er kjent som vokalist i bandet Gåte, og som skuespiller i en rekke teaterstykker. Onsdag morgen var hun som snarest innom Ørlandet, nærmere bestemt på Austrått hvor hun sammen med sitt band skal holde en konsert 25.juni. Festivalen arrangeres fra 24. til 27.juni.

Folk flest kjenner til Gunnhilds bakgrunn som artist og skuespiller, men ikke så mange vet at den 24 år gamle kvinnen som vokste opp i Orkdal er litt «ørlandsveitj». Gunnhild er datter av Gunnar Eide som nå bor på Ørlandet og pendler til jobb i Trondheim. Dermed har hun mange minner fra dager på Ørlandet sammen med pappaen på besøk til bestemor Mary og bestefar Gudmund (døde i fjor). Mary er godt kjent blant mange ørlendinger etter at hun i en årrekke var bibliotekar på Ørland Folkebibliotek.

- Så du er litt «ørlandsveitj» du da, sier vi til Gunnhild, i det vi setter oss på slottstrappa i borggården.
- Ja, jeg er nok det, bekrefter hun med et lurt smil, bak store solbriller, før hun fortalte en kos barndomshistorie.

- Jeg husker at jeg en gang som liten jente var her på Austrått, en eventyrplass, sammen med bestefar. Han skar seg på fingeren sånn at jeg oppdaget at det kom blod fra såret, mørkt blod. Jeg spurte han om hvorfor hans blod nettopp var så mørkt, idet han svarte at det var kongeblod, sier Gunnhild, og trekker fram at hun en tid som barn var sikker på at dette var sant, spesielt etter at slottet Austrått var stedet hvor opplevelsen fant sted.

Gunnhild minnes også besteforeldrehuset i Ove Bjelkes gate på Brekstad, et eventyrhus med mange spennende rom og loft.
- Din bestemor var bibliotekar i mange år. Kan du huske at dette var med på å øke leselysten?
- Ja, om ikke direkte dette, så var det vanlig å lese mye i familien min.
Om framtida sier Gunnhild at hun satser på en kombinasjon av det å fortsette med musikken og det å være skuespiller.
- Kanskje du en gang kan tenke deg å komme tilbake til Austrått å spille Fru Inger?

- Ja, kanskje det, svarer hun og forteller at hun faktisk har spilt datteren til Fru Inger, Lucie, i operaen om Olav Engelbrektsson som ble satt opp på Steinvikholmen for en tid tilbake.
Vi spurte bestemor Mary om hvordan hun opplever Gunnhild.
- Hun er en veldig kjekk jente som virkelig prøver å gjøre det beste ut av det hun holder på med. Jeg håper at det virkelig går bra med henne i framtida, sier hun, og forteller at hun var på Steinvikholmen da Gunnhild spilte Lucie.

- Det var en av de sterkeste opplevelsene jeg har hatt. Helt ufattelig, sier Mary og trekker fram det spesielle med å se barnebarnet som skuespiller i flammenes rov i den uendelige triste historien om Lucie.
Om konserten med Gunnhild Eide Sundli og hennes band i Borggården sier festivalsjef Margareth Aune Klette at det kan være lurt å være raskt ut med å kjøpe billetter.

- Vi vet at plassen er 23 ganger 8 meter. Hvor mange sitteplasser det blir, skal jeg snart regne ut, sier hun og understreker at billettene legges ut på kultursentrets nettside fredag.