Skøytehistorie under åpen himmel

GAMMELDAGAN: Skøytesporten kom ikke til Fosen med Fosenhallen i Botngård. Så langt derifra ...

1986: Dette bildet sto på trykk i Fosna-Folket 7- februar 1986 i forbindelse med at Bjugn/Ørland Skøyteklubb skulle arrangere Trøndersk mesterskap for klassene 9 - 14 år ved banen i Botngård. På bildet ser vi tre av de lokale løperne som var klare til å stille til start. Fra venstre: Ronny Antonsen (10-årsklassen), Terje Andersen (11-årsklassen) og Linda Gjølga (10-årsklassen for jenter). 

Bjørn Hellem skal samle skøytehistorien til Ørland og Bjugn i bokform. 

1981: Faksimile fra Fosna-Folket 6. november 1981, da stiftelsen av Bjugn/Ørland Skøyteklubb ble omtalt. På bildet tre av medlemmene i styret. Fra venstre: nestformann Harald Sivertsen, formann Arne Knutsen og sekretær Oddbjørn Ervik. 

1958: Faksimile fra Adresseavisen 16. mars 1958: Skøyte-KM for Fosen. ”Stor deltagelse og bra tider på Kotengvatnet”, sto å lese. På bildet J. Reitan (t.v.) og O Knutsen. 

Harald Sivertsen var en drivkraft i skøytemiljøet i Bjugn gjennom mange år. 

New Articles

Historien til virksomheten rundt skøyter i Ørland og Bjugn skal nå samles mellom to permer. Den jobben er det Bjørn Hellem på Nes som har tatt på seg.

Fra gammelt av ble holdt mesterskap på flere vann i Bjugn, ikke minst Kotengsvatnet. I kalde vintre ble det sågar arrangert stevner på sjøisen i Bjugnfjorden.

Elvis og skøyteis

- Du vet jeg har to store interesser her i livet - Elvis og skøyteis, smiler Bjørn «Elvis» Hellem, som er regjerende ”Kvitt eller dobbelt”-mester på Elvis Presley.

23. oktober 1981 ble Bjugn/Ørland skøyteklubb stiftet. Ifølge Fosna-Folket 6. november 1981 var det Tormod Ervik, som på den tida var den siste som drev med skøyter på konkurransenivå i Bjugn/Ørland, som lanserte ideen om å få liv i den lokale skøytesporten igjen.

Starten

Fosna-Folket skrev blant annet:

«... Det ble kalt sammen til et møte og der ble klubben som har fått navnet Bjugn/Ørland Skøyteklubb stiftet. En rekke interesserte mennesker møtte opp og man fikk valgt styre som fikk følgende sammensetning: formann Arne Knutsen, nestformann Harald Sivertsen, sekretær Oddbjørn Ervik, kasserer Synnøve Sivertsen, styremedlemmer Morten Lund og Bjørn Hansen ...».

Søker bilder

Det er historien til klubben fram til Fosenhallen så dagens lys, Hellem vil ta for seg. Men tida før klubben ble stiftet skal også vies plass.

- Ja, jeg er nå interessert i å komme i kontakt med folk som kan ha bilder liggende far skøyteaktivitet far gammel og framover på 1980-tallet. Aller best er det selvsagt om man har en del informasjon knyttet til bildene, sier Bjørn Hellem, som også har drevet med skøyter i sin ungdom.

- Jeg ble skolemester i 1960, men ellers kan jeg ikke vise til å så veldig gode resultater i konkurranser, medgir Hellem med et smil.

Bidrag til "Gammeldagen" sender du på mail til:
terje.dybvik@fosna-folket.no
Post: Fosna-Folket, 7129 Brekstad