Søker Fru Inger under kirkegulvet

Det er nå igangsatt et prosjekt for å finne igjen graven etter Ingerd Ottesdatter fra Austrått – bedre kjent som Fru Inger.

VARDUND: Henrik Ibsens teaterstykke Fru Inger til Østeraad ble urfremført i 1855, utgitt i 1857 og i revidert utgave i 1874. Stykket ble filmatisert av Sverre Udnæs i 1975, med Ingerid Vardund (bildet) i tittelrollen. 

New Articles

Fru Ingerd Ottesdatter, adelskvinne, godseier og lensstyrer er gjort kjent ikke minst gjennom Henrik Ibsens skuespill Fru Inger til Østeraad. Hun opptrer også i Edvard Hoem og Henning Sommerros slottsopera Lucie på Steinvikholmen.Omkom på sjøen

Fru Inger, som var født rundt 1470, døde 1555 på Søvdefjorden på Sunnmøre under en ferd til Bergen. Datteren Lucie Nielsdatter og en liten datterdatter som også var med, omkom. Likene ble imidlertid funnet og brakt heim til Ørlandet. De ble begravd under gulvet i Ørland kirke. Gravsteinen var synlig helt fram til 1766. Da forsvant den under en brann i kirka. Nå er det igangsatt et prosjekt som har som mål å gjenfinne graven.Kulturbruket

Det blir mer om dette prosjektet og om de adelige begravelsen ved kirka kommende helg, når kunsthistoriker Daniel Johansen skal holde foredrag ved Kulturbruket på Austrått. Det er Ørlandsgruppen Panta Rei som står som arrangør. Dette går om ledd i foredragsserien Byen, bygdene og kunnskapen.