Tar med seg Bojer til USA

Om ei drøy uke drar 11 rissværinger til USA for å være med på teateroppsetningen av Johan Bojers utvandrerroman ”Vår egen stamme”.

SKUESPILLERNE fra Rissa Ungdomslag gleder seg til amerikaturen. Fra venstre, Aud Rokseth, Asbjørn Mosleth, Vigdis Hassel, Ingunn Rokseth, Mette Rostad, Ingrid Rostad og Grethe Rostad. 

New Articles

Stykket, som på engelsk har fått tittelen ”The Emigrants”, skal spilles i tre forskjellige byer i det norske Amerika.

Tanken om at det kunne være en ide å dra til Amerika med ”Vår egen stamme” ble luftet i 2005, men det var ikke før året etter det ble fart i planene. Da ble stykket blant annet spilt i Hasselvika.

- Gunnhild Øyangen har vært en pådriver for å få realisert denne turen til USA, forteller Aud Rokseth som er produsent for oppsetningen.

”Vår egen stamme” handler om utvandringen fra Rissa, Stadsbygd og Lensvik og tar for seg livet til utvandrerne som bosatte seg i det flate Dakota. Noen gikk det bra med, mens andre mislyktes i å skape et nytt og bedre liv for seg og sine.

Sammen med skuespillerne fra Rissa Ungdomslag reiser også amatørskuespillere fra Lensvik og profesjonelle skuespillere og musikere fra Trøndelag. I alt vil 29 aktører delta når teppet går opp for ”The Emigrants” i Scheels Center for Performing Arts i Fargo, North Dakota onsdag 5. august. Fergus Falls i North Dakota og Minneapolis i Minnesota får også besøk av ”The Emigrants”.

- Det bor mange norskættede i disse områdene, og mange som skal være med over har slektninger der. Så det er naturlig at vi har valgt å reise dit, sier Aud Rokseth.