Blir trolig ny RBK-spiss

Etter to møter mandag ettermiddag går det mot at Kjell Rune Sellin fra Ørlandet blir Rosenborg-spiller.

KJELL RUNE Sellin startet sin fotballkarriere i Ørland Ballklubb. Foto: Dani Edvartsen 

New Articles

- Vi kan bekrefte at vi i dag har hatt et møte med Byåsen angående Kjell Rune Sellin, og at vi ble enig med dem, sa fungerende sportsdirektør i Rosenborg, Erik Hoftun, til Fosna-Folket i går. Nå er det kun opp til ørlendingen om han godtar et kontraktsforslag fra Rosenborg. I løpet av ettermiddagen i går hadde klubben, i etterkant av avklaringen med Byåsen, et møte med Kjell Rune Sellin. Det ser dermed ut til å være bare detaljer igjen før han er klar for Rosenborg, etter å ha vurdert tre eliteserieklubber, - Molde, Bodø-Glimt og Rosenborg.

Ekstreme kvaliteter
I går kunne man lese i Adresseavisen at Steffen Iversen ønsker seg en hurtig spissmakker som er flink til å løpe i bakrom. Erik Hoftun bekrefter nettopp at Sellin er en sånn type spiller.
- Han har ekstreme kvaliteter som hurtighet og gjennombruddskraft, sier han. Den 19 år gamle ørlendingen er i år toppscorer for Byåsen Toppfotball etter å ha scoret ti mål på sju kamper i 2.divisjon. Nå ser det ut som om det blir Rosenborg som kan dra nytte av stortalentet.
Med dette kan fosninger skryte av å ha to spillere i RBK-stallen, - Aleksander Lund Hansen (26) fra Åfjord og nå Kjell Rune Sellin. Åfjordingen startet sesongen 2006 som tredjekeeper bak Lars Hirschfeld og Espen Johnsen. I år er han andrekeeper etter Rune Almenning Jarstein. Søndag holdt han buret rent på Lerkendal i UEFA-kampen mot litauiske Ekranas, da Rosenborg vant 4 – 0-.

Trofaste fosninger
Publikum fra Fosen er kjent for å være blant det mest trofaste på Lerkendal. Hoftun bekrefter dette og slår fast at det å ha trønderske spillere på Rosenborg er viktig og et helt klart mål for laget.
-"Kjella" er derfor en spiller som vi er ute etter, sier Hoftun, som allerede har fått med seg kallenavnet til Kjell Rune som han har hatt i mange år. Går det på skinner for den unge fosningen, kan han dermed være klar til å spille sin første kamp for Rosenborg 3.august, da laget møter Tromsø.
Om det å bli RBK-spiller har Sellin for noen dager siden uttrykt til rbk.no, at han tror at han kan tilpasse seg nivået i Tippeligaen.
-Det er vanskelig å si om det tar lang tid eller om det skjer fort, men jeg er uansett ikke utålmodig, sier han.