Vinterutstilling på Empati

Nye og gamle navn på plakaten

Hus for en smørhungrig dame med pudderfjær, akryl/bl.tekn av Inger H. Foto: Toril G. Oksvold 

Fru Leonardsen og Leo, monotypi av Anne Værnes Foto: Toril G. Oksvold 

Bjørk 1, akryl av Sylva K. Johansen. Foto: Privat 

New Articles

Inger H. Unstad , Anne Værnes, Toril Kojan, Sylva Johansen, Octavio Gil Villegas, Tone Ek, Beate Gjersvold, Magne Sandøy, Aud Lilleengen, Emil Schanche, Kjersti Stokke, Grethe By Rise, Martin Rasch og Rigmor S. Hoff er blant navnene på utstilingen som arrangeres fra 23.februar til 6.mars.

Denne gang blir det et gjensyn med flere tidligere kunstnere, deriblant Toril Kojan, som stilte ut ved Galleri Empati i 2001. Hun har sin utdannelse fra kunstskolen Levende Verksted, mange male og tegnekurs, reklame, markedsføring og design. Kojan har også i de senere år utdannet seg til kunstterapeut. Mange kjenner henne kanskje fra Nordens største kunstmagasin, Kunst for alle, som hun startet i 2005. Hun sier: ” Fargene er mitt utgangspunkt. Jeg har alltid tegnet og malt. Før jeg begynte på Levende Verksted var mitt uttrykk hovedsakelig figurativt, men her lærte jeg å sette pris på et mer abstrakt uttrykk. Jeg oppdaget at jeg hadde et vell av sterke farger inni meg, og jeg ser at jeg er en utpreget kolorist. Måten jeg maler på er hovedsakelig innenfra og ut. Det vil si at jeg maler intuitivt inntil jeg fanger en form eller en figurasjon som jeg opplever som viktig for meg. Denne eller disse hjelper jeg frem og setter dem inn i en komposisjon som fungerer.”

Kunstneren Inger H. Unstad er et ubeskrevet blad her på Fosen, hun bor i Vadsø, men er opprinnelig fra Leknes i Lofoten.

Unstad lager malerier ofte med hus sentralt i bildene sine og med morsomme titler, der hun jobber i en blandingsteknikk både på papir og lerret, med akryl, div. kritt, collage, kuhalehår og tekstiler. Hun er også utdannet som sivilarkitekt fra NTH med nord-norsk byggeskikk og bygningshistorie som spesialfelt og driver eget firma. Dette er en dame med mange baller i lufta, også som gallerist ved Hermetikken Næringshage i Vadsø.

Ny grafikk og tegninger fra Octavio Gil Villegas blir det også. Han er billedkunstner, lærer og pedagog i grafiske teknikker. Octavio har vært mange ganger kursholder i galleriet regi . Han jobber for tiden mot ei stor utstilling ved Trondheim Kunstmuseum som åpner i august.

Anne Værnes grafikk kan oppleves på Galleri Empati. Hun har i en årrekke vært representert på galleriet, og har nå mange nye arbeider ved Januarutstillingen. De fleste er monotypier der mange av de har masse humor fra dagliglivet.

Sylva K. Johansen, bosatt i Rissa og utdannet grafisk formgiver, er også med på utstillingen. Hun er selvlært i billedkunst og lager oftest malerier i akryl og grafikk (monotypi). Hun jobber som lærer i visuelle kunstfag ved Leksvik kulturskole og med scenografi til teaterlag.Ved denne utstillingen stiller hun med vinterbilder i akryl..