Tvunget på tribunen

Under helgens NM på skøyter får alle elevene ved Botngård skole fravær om de ikke møter på tribunen. Enkelte foreldre reagerer sterkt på dette.
New Articles

- Det er riktig at vi fikk en forespørsel fra NM-arrangørene om ikke elevene kunne stille som publikum under skøyte NM, sier inspektør ved Botngård skole, Tor Innstrand. Han forteller at saken ble sendt videre til de ulike tillitsvalgte for både lærere, foreldre og elever.
- Det er jo fullt mulig å spørre seg fri også på denne dagen, sier han, og understreker at elever spør seg fri både for å reise til byen, eller for å dra til "syden" ellers i året.
- Det blir akkurat det samme, sier han og påpeker at elevene som kompensasjon får slutte en dag før til jul.

Leder for Foreldrenes arbeidsutvalg(FAU)ved Botngård skole, Pål Ulset, bekrefter at de har drøftet saken både internt og i skolens samarbeidsutvalg. Der er både tillitsvalgte elever og lærere med, i tillegg til foreldrenes representant.
- Vi var enige om at dette var en god løsning, sier Ulset. Men han medgir at de ikke har spurt alle foreldrene på forhånd.
- Det er jo vi som er valgt, og vi bestemte det vi mente var en god løsning, sier han. Ulset tror at majoriteten synes det er artig å få være med på NM. Samtidig beklager han så mye om noen er sterkt i mot dette.
- Vi kunne jo ikke spørre alle, sier han til Fosna-Folket.