Gamle Fosen-ferger med nytt liv:

«Holger Stjern» ble blå på finsk innsjø

Det har vært stor interesse for å finne fram til nåværende status for flere av de gamle Fosen-fergene de siste dagene. Les også: Takk og farvel til «Hertug Skule» Her ligger MF Ladejarl BILDEGALLERI: De gamle rutebåtene i Fosen

MF Holger Stjern mens den gikk i sambandet Vanvikan – Skansen. 

«Pielinen» i Nordkarelen i Finland er gamle MF Holger Stjern. 

MF Trondheim (I) som nybygd i 1979. 

MF Bjørnsund, eks MF Trondheim, slik ferga framstår i dag. 

New Articles

Derfor kan vi ta nok en omgang med «før og nå»-bilder med to ferger.MF Holger Stjern

Først tar vi MF Holger Stjern, som var søsterskip til MF Fosenferja. «Holger Stjern» ble levert av Ørens Mekaniske Verksted AS i Trondheim i 1958 som byggenummer 21. Ferga var kontrahert av selskapet A/S Fosenferja som senere ble til Fosen Trafikklag. Ferga hadde en kapasitet på 300 passasjerer og 20 personbiler. Ferga gikk på sambandet Vanvikan – Skansen fram til nedleggelsen her i 1980.MF Holder Stjern ble sammen med MF Fosenferja solgt til Fekete & Co i Tønsberg i 1982. Samme året forsvant den videre til ny kjøper: Numes Marina i Nordkarelen i Finland. Her ble den satt inn i trafikk på Pielinen, som er en innsjø. Ferga tok i 1983 navn etter denne innsjøen.
Det er Geir Nøst som har videreformidlet bildet av «Pielinen» som fortsatt er i Finland. Det bildet ble tatt i 2006.

MF Trondheim (I)

MF Trondheim (I) er av nyere dato. Den ble levert av Trønderverftet A/S i Hommelvik i 1979. Ferga hadde en kapasitet på 399 passasjerer og 90 personbiler. Oppdragsgiver: Fosen Trafikklag. Ferga ble satt inn i sambandet Flakk - Rørvik.
I 1992 ble MF Trondheim solgt til Møre- og Romsdal Fylkesbåtar AS (MRF), etter at den først hadde vært utleid til dette selskapet i flere omganger. Dette selskapet har i dag navnet Fjord1 MRF AS.
Ferga ble i 1993, etter å ha blitt oppgradert, satt inn i sambandet Kristiansund – Bremsnes. Samme år ble den også omdøpt til MF Bjørnsund.Wenche Osen har mailet et bilde av ferga slik den ser ut i dag. Hun opplyser om at «Bjørnsund» er en veldig populær ferge på sambandet Kristiansund – Bremsnes.
– Men den blir vel overflødig når tunnelen mellom Kristiansund og Averøy står ferdig, legger Wenche Osen til.
Det kan også legges til at det var denne ferga som grunntøtte for noen dager siden ved Kristiansund.