Brekstad kulturfestival i gang

ØRLAND: I trettigraders varme gikk torsdag klokka 1800 startskuddet for årets kulturfestival på Brekstad. De som møtte opp fikk noen smakebiter fra årets program.
New Articles

Med 22 arrangement i vente, er det mye å glede seg til, sa ordfører Hallgeir Grøntvedt da han åpnet festivalen. Han kunne heller ikke denne gang la være å nevne det nye kulturhuset som skal komme. Spaden i jorda 17. august.

Overraskende nyskapelse

Vi fikk en smakebit av Ingun Solems nykomponerte verk ”In Storm and Silence” som utgjør deler av avslutningskonserten på søndag. Det var en overraskende smakebit som ga mersmak. Hun har kombinert det melodiøse med det spennende, uten at du kan si at du har hørt det før. Deretter entret gitaristen Gordon Smith og bateristen Hans Keuls scenen. Smith er et nytt navn for de fleste i Norge, men en anerkjent studiomusiker i Nederland. Keuls har tidligere vært på Ørlandet i forbindelse med hans arbeid som bildekunstner. Keuls musiserer på slagverk, og slår lite. Både strykere og tangenter er viktige ingredienser i gruppene Fan Tango og Lamia. Fan Tango med sine latinoinspirerte musikk, og Lamia med sin elektriske folk/rock-musikk. Buehårene spratt i det Ragnhild Tronsmo Haugland eksploderte med sin el-chello. Og med den råe stemmen til Oda Høiland, løftet nesten taket seg i Yrjar på Rådhuset.Improvisasjon med malerkost
Rett etter åpningen av kulturfestivalen, var det en separat åpning av den Baltisk-Nordiske kunstutstillingen. Den stod i improvisasjonens tegn. Både musikk og bildekunst ble skapt underveis. Mange av de deltagende kunstnerne malte etter inspirasjon av musikk som ble til der og da. Det hele ble igangsatt av den danske kunstneren Anders Hjuler. Musikken stod Aslak Skaug på kontrabass og Martin Skei på saksofon og didjerido for. Deltagerne kunne også bidra med steiner som rytmeinstrument. Det endelige produktet ble en gave til Sør-Trøndelag fylkeskommune.