Ny radioverden til Fosen

ØRLAND: Arbeidshverdagen for journalist Ståle Yttrehus har endret seg radikalt siden han startet i NRK i 1985. Siste skrik på radio-fronten i Fosen er at det nå opprettes digital radiolyd som kringkastes via en sender på Kopparen i Bjugn.

Fredag formiddag når vi møtte programlederen på kontoret i 2.etasje på Libra-bygget på Brekstad, kunne han vise oss kjøreplanen for kveldens sending. -Det blir direktesending fra Vikingfestivalen på Karmøy og programmet åpner med Franks Sinatras "New York New York", kunne han fortelle. 

New Articles

Kopparen har blitt utstyrt med en såkalt DAB-sender. Dermed er er det nå bedre muligheter for å ta inn moderne digital radiolyd på Fosen. Til sommeren lanserer NRK sin nye digitale radiopakke og det betyr at fosningene kan velge og vrake mellom 16 NRK-kanaler. Dette melder NRK i en pressemelding. - Det skjer mye med radiolyden for tiden, fastslår Ståle Yttrehus (57) som styrer NRK sitt lokalkontor på Brekstad, samtidig med at han blant annet er programleder for "Helgestart" på NRK P1.

Les mer i papirutgaven tirsdag!