To innslag fra Ørland til landsmønstringen

BJUGN: Kunst og matkultur fra Ørland går videre til landsmønstringen. Dette ble resultatet for Fosen etter at årets fylkesmønstring ble avsluttet i ettermiddag. Her er listen over de som gikk videre og en video fra formiddagens arrangement.
New Articles

Stemningen var preget av oppbruddstemning etter siste forestilling i kultursalen. Kunstgjenstander ble pakket ned, og tilreisende ungdom gjorde ferdig pakking. Straks skulle de få vite hvem som går videre til landsmønstringen i Trondheim 7-10 juni. Konferansierene Marte Frengen, Åsta Hoem Hagen, Nour Knutsen og Kenneth Sandvik startet med å dele ut diplomer til deltagerne fra alle kommuner. En representant fra hver kommune kom opp på scenen for å ta imot diplomet.

Coop Norge er UKMs hovedsponsor, og for første gang ut delte de ut et Coop-stipend på tre ganger 2.500 kroner. Første kategori var ”sprekt og spicey”, som gikk til Trondheims kunstneren Andreas Widerøe Hagen for maleriet ”Trondheimsmotiv 1”. Andre kategori var ”ferskt og frodig”, som gikk til bandet ”Frozen Fire” fra Selbu. I kategorien ”rått og godt” var det Ørlands ”No name to be said..you know who we are” som stakk av med et Coop-stipend. For de som ikke vet hvem det er, så er det 16 åringene Siri Fjeldvær og Benedicte Søreng som ble tildelt dette stipendet.

Fem sceneinnslag gikk videre til landsmønstringen, og juryen bestående av Fridtjof Hjertås, Ingeborg Trelstad og Jostein Ansnes hadde en vanskelig oppgave foran seg. Et valg måtte imidlertid foretas, og vinnerne ble ropt opp. Her er listen over de som gikk videre og en video av dansegruppa No name " fra Bjugn:

1. Trondheim kommune:

"Fusion" (Dans; Hip hop)

Deltakere: Therese Fagerstrand, Ane Gimse, Lina Gimse, Renate Grøtta og Veronica Lange.2. Hitra kommune

Christina (Musikk; sang)

Deltakere: Anders Jektvik og Christina Schjetne.3. Melhus kommune

"Instant Death" (Musikk; Metalcore)

Deltakere: Eirik Estenstad, Sindre Marstad, Snorre Gimse Storrø, Vegard Slåen Sæther og Morten Tranmæl.4. Trondheim kommune

Sigrid (Teater).

Deltakere: Sigrid Lovise Grinde.5. Orkdal kommune

Daniel (Musikk; Jazz).

Deltakere: Daniel Andaas.Filmjuryen bestående av Skjalg Ledang og Vegard Dahle plukket ut vinnerbidraget til landsmønstringen. Valget falt på Trondheim kommunes "Barnepiken Fina"

Deltakere: Christine Halle Henriksen, Martine Heitmann Størseth, Ida Marie Johnsen og Siri Revdahl.

Av 96 bidrag var det 5 kunstbidrag som gikk videre. Juryen bestod av Solfrid Dyndahl og Asbjørn Rødberg. De fem som gikk videre var:

1. Selbu kommune:Ingeborg Olderø

Tegning.

"Jostedalsrypa"2. Trondheim kommune:Andreas Widerøe Hagen

Maleri.

"Trondheimsmotiv 1"3. Ørland kommune:Ann Jorun Hansen Hoøen

Maleri.

"Kalv"4. Trondheim kommune:Elisabeth Øverland Hembre

Installasjon.

"The Wall"5. Oppdal kommuneTørris Aalbu Rasmussen

Fotografi.

"Om de gamle dager"

Fem lag deltok i den relativt nye grenen kokkekamp. Juryen bestående av Ronny Myhren og Gunn Merete Gjersvold bestemte seg for følgende bidrag til å representere Sør-Trøndelag i kokkekamp i landsmønstringen;

Ørland kommune:

Elin Ekseth og Linn Mari Fenstad.