Rask løsning etter konkurs

Tirsdag meldte Fosna-Folket om konkursen hos Idar Rønne - i dag kan vi berette om at nye eiere allerede er kommet på plass etter intens møtevirksomhet.

Dag Aure (t.v.) og Audun Rædergård er godt fornøyd med å stablet videre drift på beina etter Idar Rønne-konkursen. 

New Articles

Hektisk møtevirksomhet

Schanche & Hovde AS på Opphaug, en av eierne i Fosen Transport, har nå formelt overtatt konkursboet og driver virksomheten videre. De ansatte er orientert om den nye situasjonen. Det har vært hektiske dager med forhandlinger, hvor drifts- og markedsansvarlig Dag Aure i Fosen Transport har hatt en sentral rolle i forhold til banken.

- Vi har vært opptatt av å holde virksomheten på lokale hender, og det har vi nå klart. Det er jeg godt fornøyd med, sier Aure.

Fosen Transport, som er morselskap for både Fosen Transportsentral, Fosen Gods, TS Bulk og Tanktrans, har rundt 140 biler og 200 sjåfører tilsluttet sin virksomhet.

Tre den siste tida

Schanche & Hovde AS, hvor vi finner Audun Rædergård, Vidar Hovde og Vegar Hovde inn på eiersida, passer god for det segmentet som Idar Rønne har stått for. Ved Rønnes stasjon på Fjæraveien har det vært opptil elleve i virksomhet, men det hele har vært driftet med tre personer i arbeid de tre siste månedene.

- Vi har nå skrevet midlertidig arbeidsavtaler inntil vi har fått mer oversikt på hvordan dette skal drives videre. Fortsatt er vi tidlig i prosessen, men målet er at flest mulig skal få beholde jobbene sine, sier Audun Rædergård.

Han ønsker ikke å gå inn på de økonomiske sidene rundt selve overtakelsen.