Samarbeidsavtale i boks

Kun få timer etter brakvalget for Arbeiderpartiet er den nye flertallskoalisjonen i Åfjord på plass.

Vibeke Stjern (Ap) blir ordfører - Jon Husdal (Sp) varaordfører. 

New Articles

-Vi har inngått avtale om samarbeid de fire kommende årene med Senterpartiet og Kristelig Folkeparti, sier ordfører Vibeke Stjern. Det betyr et politisk flertall på 16 mandater i Kommunestyret. Arbeiderpartiet økte fra seks til ni, Senterpartiet gikk tilbake fra sju til fem, og KrF beholder sine to.

Stjern forteller at Senterpartiets førstekandidat Jon Husdal blir varaordfører, og at KrF får en plass i formannskapet.Ordføreren ser fram til å jobbe sammen med solide partnere, og er strålende fornøyd med den oppsiktsvekkende framgangen for eget parti. Økningen for Ap har ligget i kortene en stund. Både meningsmålinger og signaler fra ulike hold har tydet på at man kunne vente god framgang.

-Arbeiderpartiet i Åfjord gikk fram med sju prosent ved valget i 2007, og det samme denne gang. Økningen nå er slett ikke verst tatt i betraktning at vi har sittet i posisjon i fire år, og tatt avgjørelser som ikke bare har vært sett på som positive. Dette er ikke bare et bra resultat. Det er helt rått sier ordføreren på vei inn i sin andre periode.

Relaterte saker: