Nær full kapasitet på hurtigbåten fra onsdag

AtB tar i bruk alle setene i fartsretningen på sine hurtigbåter fra og med onsdag, melder trafikkselskapet i en pressemelding mandag etter middag.

Hurtigbåten på vei fra Hysnes i Hasselvika.   Foto: Siri Wold Torsteinsen

New Articles

- I dialog med lokale helsemyndigheter har vi blitt enige om å innføre full kapasitet på alle hurtigbåtsamband i Trøndelag. Det er fortsatt smitteverntiltak om bord og i ventearealene, skriver trafikkselskapet i pressemeldingen.

Avgjørelsen kommer etter at fylkeslegen fredag ga grønt lys for at selskapet kunne operere med fulle båter.

AtB har operert med kun 50 prosent av sin passasjerkapasitet etter at koronakrisen brøt ut i mars. Dette for å hindre smitte av korona-viruset.

Les også: Stilte spørsmål om bruk av munnbind på hurtigbåten. Her er svaret han fikk

På grunn av et kraftig dropp i antall reisende, valgte selskapet å bruke mindre båter på sine ruter på Trondheimsfjorden og til øyrekken, noe som reduserte passasjerkapasiteten ytterligere. Dette gjorde at flere passasjerer ikke fikk plass på flere av selskapets avganger, og måtte reise med drosje isteden.

Les også: Fikk ikke bli med hurtigbåten - AtB sendte dem i full taxi isteden

AtB åpner nå for å ta i bruk alle setene som vender mot båtens fartsretning, skriver selskapet i pressemeldingen. Der setegruppene vender mot hverandre, kan også benyttes, dersom de som sitter der er i familie.

- Det blir derfor opp mot full kapasitet på båtene, skriver selskapet i pressemeldingen.

AtB ber folk om å holde avstand ved på- og avstigning, og vente med å reise seg til båten er lagt til kai.