Må vente på avklaring for området

Denne uka skulle fylkesutvalget i Trøndelag behandle mulig salg av biloppstillingsplassen ved den gamle fergekaia i Brekstad bak lukkede dører. De utsatte saken.

Trøndelag fylkeskommune eier oppstillingsplassen der fergekøa tidligere sto i Brekstad. Fylkespolitikerne skal avgjøre hva de skal gjøre med området som har vært del av fylkesveien i Brekstad sentrum tidligere.  Foto: Jakob Ellingsen

New Articles

Trøndelag fylke eier tomta med oppstillingsplassen for biler der den tidligere fergekaia lå rett ved Ørland kultursenter og rådhuset.

Ørland kommune ønsker å få kjøpt området for å videreutvikle området rundt Brekstads transportknutepunkt.

Fylkeskommunen og kommunen har hatt tett dialog i arbeidet med den nye fergekaia, som ligger lenger nord i havnebassenget i Brekstad.

LES OGSÅ: Stenger dørene for å avgjøre dette områdets fremtid

Utsatt

Fylkeskommunens politikere skulle behandle saken bak lukkede dører. Seksjonsleder for vei i Trøndelag fylkeskommune, Oddveig Kipperberg, forklarte til Fosna-Folket før møtet at allmenheten ble kastet ut slik at politikerne kunne diskutere tema som berører konkurransemessige hensyn.

Saksprotokollen viser at vedtaket fylkespolitikerne fattet ii saken også er unntatt offentlighet.

- Saken er utsatt, forklarer Kipperberg til lokalavisa.

Ønsker rask avklaring

Ørland kommune har lenge signalisert at de ønsker en rask avklaring for området, som i dag benyttes av mange til å parkere bilene sine.

Nå må kommunen vente ytterligere på fylkets behandling av saken.

- Vi har full forståelse for at kommunen ønsker framdrift mot en avklaring for området. For kommunen har de både et kortsiktig behov for å få avklart bruken av området fremover, og et langsiktig behov for å få regulert området for fremtiden, sa Kipperberg før denne ukas møte.

LES OGSÅ: Stenger dørene for å avgjøre dette områdets fremtid