Nok en gang er Rissa IL valgt ut av Norges Fotballforbund og BAMA til å være Eat Move Sleep-ambassadør. «Eat Move Sleep» handler om det som er nøkkelen til god livskvalitet, nemlig kombinasjonen kosthold, fysisk aktivitet og søvn.

Fotballcup

- Vi søkte igjen for 2018 fordi det er et viktig tema for barn og unge. Vi ble valgt ut som en av 38 klubber, forteller Vibeke Stoum Sand som er ansvarlig for EMS-cupen i Rissa IL.

Fotballcupen, som går av stabelen på Langsand siste helga i august, er for gutter og jenter født mellom 2006 og 2011. De yngste spiller 3-er-fotball, de nest yngste 5-er-fotball, mens de eldste deltakerne er sju på hvert lag.

Sivert Solli kommer

- I fjor hadde vi mellom 35 og 40 lag som deltok. Hvor mange det blir i år er vanskelig å si. Påmeldingsfristen er 1. august. De fleste lagene kommer fra Indre Fosen, men vi har allerede fått påmeldinger fra Åfjord og Ørland. Vi håper på flere lag utenfor kommunen vår, sier Sand.

Ranheim-spilleren Sivert Solli fra Ørland tar også turen innom fotballcupen i Rissa.

- Han besøker oss lørdag mellom klokka 11.00 og 13.00, sier Sand.

Per Joar Hansen kommer

Noen dager før avsparket for fotballcupen blir tatt, kommer Per Joar Hansen til Rissa. Han har trenererfaring fra både Rosenborg, Ranheim og U-21-landslaget.

- Han kommer hit torsdag 23. august. Han skal ha ei treningsøkt på kunstgrasbanen på Åsly før han skal holde foredrag i Bojersalen. Påmeldingsfristen er den 20., og vi håper trenere fra både Indre Fosen og andre kommuner melder seg på, sier Sand.

Mat og bevegelse

Det har en tid nå vært fokus på sunt kosthold for barn og unge som driver med fotball i Indre Fosen. Vibeke Stoum Sand har vært en av pådriverne for det.

- Det har blitt økt fokus på å ha med frukt på kamper og treninger. Som en Eat Move Sleep-ambassadør forplikter vi oss på å handle frukt og grønt fra BAMA. Vi får tilbake 60 prosent av det vi handler for. Det er en god avtale, synes jeg, sier hun.

- Vi har også fokus på hvordan vi kommer oss på trening og på hverdagsaktiviteter. Ungene vil gjerne dra på trening, men de blir ofte kjørt til og fra. Kanskje skulle de heller sykle eller gå til trening dersom de ikke bor alt for langt unna, mener Sand.

Søvn

Mange barn og unge bruker mye på å stirre inn i en skjerm. Det bør de ikke gjøre før de skal legge seg om kvelden.

- Vi oppfordrer til skjermfritt soverom. De bør ikke ta med seg mobil eller PC inn på soverommet. Det beste er at de ikke ser på det blå lyset fra en skjerm den siste halvtimen før de legger seg dersom de skal få ei god natts søvn, sier Eat Move Sleep-ambassadør Vibeke Stoum Sand i Rissa IL.