Den opprinnelige høringsfristen var satt til 18. mars, men er nå forlenget til 7. mai. Det skyldes at kommunestyret i sitt møte 8. februar vedtok at den endelige behandlingen av saken om ungdomstrinnstruktur utsettes til 7. juni.

Saksgangen

Etter at høringsfristen er utløpt skal rådmannen gå gjennom høringsuttalelsene og forberede sakene for politisk behandling i oppvekstutvalget og kommunestyret. Rådmannens innstilling offentliggjøres 15. mai. 22. mai står saken på sakslista hos oppvekstutvalget som skal fremme sin innstiling overfor kommunestyret. Kommunestyret skal gjøre sitt vedtak 7. juni.

Fire alternativer

Her er de fire alternativene ei prosjektgruppe har utredet for den framtidige skolestrukturen i Indre Fosen, og som nå er ute på høring.  Det ene (alt. A) er å beholde dagens struktur med fem ungdomsskoler i Indre Fosen.

Alternativ to (alt. C2) og tre (alt. C2)går ut på å samle ungdomsskoleelevene fra Stadsbygd og Vanvikan på en skole, enten i Vanvikan eller på Stadsbygd.

Det fjerde alternativet (alt. D) går på å samle alle ungdomsskoleelevene fra Vanvikan og Stadsbygd på Åsly skole. Det er dette alternativet som er prosjektgruppas foreløpige anbefaling.

- God tid

- Så vidt jeg vet er det ikke kommet inn noen svar ennå. Nå er fristen utsatt, og folk får god tid til å skrive gode svar. Når høringsfristen går ut vet vi jo også utfallet av saken om hvor videregående skole i Vanvikan skal plasseres, sier oppvekstsjef Finn Yngvar Benestad i Indre Fosen kommune.

Torsdag arrangeres det et storforeldremøte i Vanvikan hvor skolestruktursaken står på programmet.