- Fikk medhold i alt vi sa

Leder i Fosen Pendlerforening, Harald Fagervold, er fornøyd med møtet han hadde med de ansvarlige for bompengesystemet på fergesambandet Flakk-Rørvik mandag.

Harald Fagervold er glad det blir ryddet opp i rotet med bompengene på ferga.  Foto: Sigrun Overland

New Articles

Han har engasjert seg sterkt i saken som handler om overfakturering av kjøretøyer som benytter fergesambandet Flakk-Rørvik.

Møte på forhånd

Mandag var han i møte i Trondheim med leder fra fylkeskommunen, Statens vegvesen, Fjord1 og BT Signal.

- De stilte med direktørtitler hele gjengen. Vi fikk medhold i alt vi sa. De hadde hatt et møte før de møtte meg, og da innså de vel at de ikke kunne gjøre annet enn å gi oss medhold, sier pendlerforeningslederen.

Lengde legges i bombrikken

Når det gjelder feil lengdemåling av kjøretøy ble det enighet om at kjøretøyets lengde skal legges inn i bombrikken. Dermed blir lengden alltid rett. Skulle det vise seg at kjøretøyet likevel blir målt lengre skal det tas bilde og saken behandles manuelt. Passeringer med henger vil da bli registrert.

- Det ble også enighet om at dersom det blir registrert flere passeringer innenfor et tidsrom på fem minutter skal alle så nær som en strykes, sier Fagervold. 

Utskrift

På møtet ble det også enighet om at kjøretøyets eier kan bestille utskrift av bompasseringene som sendes ut for et avtalt tidsrom. Utskriften sendes så ut automatisk uten at man skal være nødt til å be om det. På neste innbetalingskrav skal man da kunne krysse av for å få en slik utsendelse.

- Vi ble enige om at alle som har blitt urettmessig trukket i 2016 og 2017 skal få hele beløpet tilbakeført til sin brikkekonto, og dette skal de få varsel om. Denne jobben skal være avsluttet inne utgangen av januar 2018. Det skal også jobbes med eldre feilplasseringers, sier Fagervold.

Nytt møte

29. januar skal Fagervold ha et oppfølgingsmøte med de samme personene som deltok på mandagens møte.

- Innen den tid lovte de at ting skulle være på plass. Det tror jeg dem på, sier pendlerforeningslederen.

LES OGSÅ: - Nok historier til en revy på Chat Noir!