- Mye bra fisk

Siden sesongåpningen av elva den 15.juni har det vært bra med fangst, og fin fisk i Skauga, opplyser leder for Skauga elveierforening, Audun Alseth.

Det har gått opp en del fisk i elva, opplyser Audun Alseth.  Foto: Knut Inge Blix Furuseth

Peder Bjørkli med laks på 4,3 kilo. Den på veggen er 4kilo, fisket av Thomas B.Sunde. Begge tatt på sluk natt til 15.juni.   Foto: Privat

New Articles

- Det har vært mye bra fisk, det er ikke så mye vatn enda men vi har litt. Det har gått opp en god del fisk, og vi har så langt fått inn fangstrapport på ti laks, opplyser han.

Følger med på lakseinnsiget

Fiskerne synes det ser lovende ut, det er bare vannet det diskuteres rundt nå, forklarer Alseth.

Elveierforeninga har en avtale med TrønderEnergi om å kjøre vann til elva, men Alseth har også trua på at den trønderske sommeren vil bidra med noen dråper.

- Med en trøndersk sommer så skal vi vel heller ikke se bort fra at det kommer en del nedbør. Vi følger med på lakseinnsiget fra Agdenes, det har så langt vært veldig bra så får vi den opp i elva tyder alt på at det ligger godt an for årets sesong, forklarer Alseth.

Døgnkvote per fisker i Skauga er på én laks, og totalkvota på hele sesongen er ti laks.

- Gjennomsnittsvekta på laksen som er tatt så langt ligger på 3,7 kilo, det er fin fisk, opplyser Alseth.

Villaksens dag

- Noen av fiskerne har henvendt seg med ønske om å få økt kvota, men det er ikke så enkelt. Det er en fordel å ha elva åpen så lenge som mulig, så da begrenser man heller litt på døgnkvote, sier Alseth.

Elva er åpen for fiske fra 15.juni til 15.august, med midtsesongevaluering 15.juli. Også i år skal ”Villaksens dag” arrangeres, dato for denne dagen blir 2.juli.

- Da får de unge prøvd seg litt med gratis fisking, og vi skal også prøve å få dratt med oss Stadsbygd Jeger-og Fiskerforening. Det blir artig å få med ei lokal fiskeforening, sier Alseth.