- Målet er å bli like god som Klæbo (Johannes Høsflot Klæbo, red.anm.), sier Hummel uten å nøle.

- Det kan bli tøft å nå det målet?

- Det blir nok det, men jeg tror det skal gå, svarer 12-åringen.

Viktig med avslapping

Kompisen Ramdal er litt i tvil om hva han skal satse mest på.

- Kanskje målet er å gå world cup en gang, men jeg satser litt på fotball og. Men det er veldig artig å gå på ski, påpeker 11-åringen.

De tre skitalentene har det klart hva som må til for å bli god på ski: «Træn».

- Men så er det viktig å slappe av noen dager og. Man kan ikke trene hver dag, understreker Hårberg.

- Man må «leik sæ» og, påpeker Sjønbotn.

- Tungt

Leksvikrennet og kretsmesterskapet i klassisk langrenn ble lørdag arrangert i Hovsteinan i Leksvik. I feiende flott vinterklær hadde opp imot 180 store og små fått på seg skia. Ramdal, Sjonbotn og Hummel stilte til start i klassen gutter 12 år. Ramdal endte kun fire sekunder bak vinneren Kristian Bragstad Rannem fra Inderøy IL.

- Det var tungt. Det var litt glatt i sporet, sier Ramdal selv om rennet.

Sjonbotn, som kom like bak Ramdal, skryter av løypa.

- Den var bra, men jeg hadde litt dårlig feste, sier han.

Bakkeintervaller

Ramdal, Hummel og Sjonbotn forteller at de er med på organiserte skitreninger to ganger i uka.

- Så trener vi litt innimellom i helga også, forteller Hummel.

- Jeg bruker å ta noen bakkeintervaller i Gromdalen, forteller Ramdal.

På spørsmål om hvem som er det store forbildet, er guttene relativt enige om at det er Johannes Høsflot Klæbo.

- Klæbo. Og Petter da, legger Hummel raskt til.

Berg på 2. plass

En rekke fosninger stilte til start i helga.

• Sigurd Ramdal fra Leksvik IL endte på 6. plass i klassen gutter 14 år.

• I klassen jenter 13 år endte Oda Elise Berg fra Leksvik IL på en 5. plass av de 12 som stilte til start.

• I klassen gutter 15 år målte fem fosninger krefter. Daniel Kristoffer Eriksson fra Stadsbygd IL tok 7. plassen, Håvard Børmark Grønning fra Stadsbygd IL endte på 9. plass, Hallvard Kvendset fra Fjellørnen tok 10. plassen, Johannes Killingberg fra Leksvik IL endte på 11. plass, mens Magnus Johansen fra Leksvik IL tok plassen bak.

• I klassen menn 17 år stilte Håkon Simonsen fra Fjellørnen til start. Han endte på 5. plass.

• I klassen menn senior endte Vegard Vårheim fra Fjellørnen IL på 10. plass av totalt 13 startende. Ola Berget fra Skauga tok 12. plassen, mens Henning-løperen Jonas Austad vant.

• I seniorklassen for kvinner var Anne Lise Grubbmo fra Lierne IL best. Julie Victoria Berg fra Leksvik tok 2. plassen 41 sekunder bak vinneren.