Nye befolkningstall viser at befolkningen i Ørland kommune har vokst med 55 innbyggere i året som snart er over. SSB beregner at innbyggertallet ved utgangen av året vil være 5 346. Per 1. januar var tallet 5 291.

Det gjør Ørland til den nest største kommunen på Fosen, basert på innbyggertall.

– Det er både som forventet og i tråd med utviklinga vi har sett. Vi har ligget litt etter vår langsiktige plan om befolkningsvekst, men har sett i 2017 en trend på at vi er i ferd med å ta igjen det tallet. Før lå vi litt etter, men med samme utvikling vi nå ser vil vi være på planen i løpet av 2018, sier ordfører i Ørland kommune, Tom Myrvold, til Fosna-Folket.

Vekst i tre kommuner

Også Ørlands kommende halvbror, Bjugn kommune, opplever befolkningsvekst. Innbyggertallet kryper sakte, men sikkert, oppover. Da 2017 startet hadde kommunen 4 822 innbyggere. Ett år senere vil tallet være 4 866, en vekst på 44 innbyggere, ifølge SSB.

– Jeg vil be om å få legge til at jeg er veldig fornøyd med at også Bjugn kommune opplever tilsvarende befolkningsvekst. Det borger bra for den nye kommunen. Disse tallene er en ekstremt sunn indikator for en kommune, sier Myrvold.

Således har det som blir «nye Ørland kommune» økt befolknignstallet med 99 innbyggere i løpet av dette året.

Også Åfjord kommune opplever befolkningsvekst. 3 263 har blitt til 3 278 i løpet av året, en oppgang på 15 innbyggere.

Nedgang

Fosen-halvøyas to minste kommuner opplever at innbyggertallet skrumper. I Osen kommune har innbyggertallet sunket med 17, mens innbyggertallet i Roan, vil ved årets utgang være 956, en nedgang på tre.

Størst på Fosen er fortsatt Rissa kommune, som ved årsslutt vil ha 6 621 innbyggere, til tross for en nedgang i 2017 på sju innbyggere.

Leksvik kommune er den Fosen-kommunen med størst fraflytting i 2017, ifølge SSB. 3 480 innbyggere har i løpet av året sunket til 3 442, en nedgang på 38 innbyggere.

Norge

Ifølge SSB sine beregninger vil det totale innbyggertallet i Norge være 5 297 000 ved årets slutt. Det gir en befolkningsvekst på 38 500, en vekst på 0,7, omregnet til prosentpoeng.

Størst vekst er det i Akershus fylke, mens Sogn og Fjordane er det eneste fylket med negativ vekst.

Sør-Trøndelag er det fylket med tredje størst befolkningsvekst. En økning på 3 459 personer, til 320 822 innbyggere, betyr en vekst på over én prosent.

Tallene fra SSB beregnes etter antall fødte, døde og inn- og utvandring i kommunene.