Planen er å ha Smørehallen åpen torsdager og fredager framover.

Selskap

- Vi har alle rettigheter og kan også ta 25-30 personer inn her på en tre-fire eller fem retters middag.  Vi lager det kunden vil ha, sier Bjørn Erik Vangen som sammen med Stig Bjørnar Mandal har jobbet nærmest dag og natt den siste tiden for å gjøre den gamle smørehallen på Sund i Rissa klar til butikkåpning. I bygget som tidligere var besinstasjon har også FosenKjøtt sine lokaler.

Offisiell åpning

Onsdag kommer en rekke representanter fra fylkesmennenes landbrukskontor rundt om i Norge på besøk, og de skal også spise lunsj i Smørehallen.

Foreløpig er 12 ulike lokalprodusenter representert med sine varer i Smørehallen.

Mye forskjellig

- Her blir det kjøttvarer, ost, melkeprodukter, sild, røykalaks, egg, mel, og grønnsaker, samt is og konfekt for å nevne noe. Det meste er økologisk, opplyser Vangen som håper flere produsenter vil være med etter hvert.

I tillegg til de lokale produsentene vil butikken ha noe importerte økologiske matvarer.

Smør, ost og rømme fra Vivre gård er på plass i hyllene. Foto: Sigrun Overland
Søte godsaker fra Stadsbygd, Søtt & Sånt. Foto: Sigrun Overland