Da kommunebudsjettet for Osen kom opp til behandling før jul, var nedlegging av barnehagen på Seter ett av sparetiltakene. Nå berget tilbudet i tolvte time, ved at Seter skole og barnehage fra 1. august i år blir gjort om til et oppvekstsenter.

LES OGSÅ:* Barnehagen ble berget i tolvte time -Fosna-Folket* Nå skal det rockes i Kongo -Fosna-Folket* Kåret til «Årets butikk» -Fosna-Folket

14 på første samling

Dette satte støkken i de rundt 70 innbyggere som er tilbake på stedet. Men da var initiativet allerede tatt fra Matkroken Sætervik til et samarbeidsprosjekt, der lag, foreninger og næringsliv på Seter ble invitert til å delta.

– Vi var rundt 14 som møttes på den første samlingen for å prate om den negative utviklingen, sier Gunhild Angen.

På det første møtet kom representanter fra Sætervik Ungdoms-, Idretts- og Grendalag (SUIG), Seter Sameie, Seter Bedehusforening, Foreldrerådet for skolen/barnehagen, ledelsen ved Seter skole og barnehage, Matkroken Sætervik og Sætervik Handel AS, Seter Brygge, Angen Drift- og Byggeservice, Sætervik Havfiskefestival, Drageid Leirskole, Seter kretsliste og Sætervik Båt.

Gunhild Angen utgjør sammen med Anita Nøstvold, Solvår Johansen og Sigrid Tørriseng Angen Prosjektgruppa «Folk i husan».

Den store utfordringen for Seter er at det myldrer av folk på sommeren, men at man i den mørke årstida opplever at det hele i større grad dør ut. Foto: Terje Dybvik

Kongo

14. og 15. april inviterer de til en optimisthelg i forsamlingslokalet Kongo.

Den store utfordringen for Seter er at det myldrer av folk på sommeren, men at man i den mørke årstida opplever at det hele i større grad dør ut.

– Vi drar i gang mange aktiviteter selv, og er et inkluderende samfunn som folk trives i. Men vi vil gjerne inkludere flere, og ønsker flere tilflyttere. Det er nødvendig å ta grep om situasjonen før det går for langt i negativ retning, sier Gunhild Angen.

Målsettingen er å få flere arbeidsplasser og flere innbyggere.

Optimisthelga skal bli en «kick-off» i et forsøk på å realisere prosjekter, som man på sikt håper skal gi ønska effekt med tanke på målsettinga. I tillegg er tanken å gi allerede eksisterende næringsliv, lag og foreninger positive impulser.

Suksesshistorier

Eksterne inspiratorer som man allerede har avtalt med, er Malin Arntsen fra Klokkergården Kystturisme AS på Rødøy i Nordland, Kirsti Farbu og Svein Berfjord fra Berg Gård i Inderøy og Ole Martin Dahle i Norway Nature i Flatanger som er best kjent for å drive med ørnesafari.

– Dere vil vise fram noen suksesshistorier?

– Ja, det er viktig at noen av dem som har lyktes får fortelle om hva de har gjort for å nå sine mål, sier Gunhild Angen.

Det lokale koret Sjørokk skal ta seg av det praktiske rundt mat, samt arrangementet lørdag kveld som blir en form for kulturkveld.

Førstkommende mandag kommer optimisthelga opp som diskusjonssak under Osen formannskaps møte.