Som to dråper vann – men bare nesten

På hovedbildet ser vi hvor like de to gamle Fosen-fergene MF Fosenferja og MF Holger Stjern var.

  Foto: Trondheim kommune, fra Tekniske etaters samling / Byarkivet

Gammeldagan

Begge bildene er hentet ut, og vises med godkjennelse fra Trondheim byarkiv. De ble tatt på 1960- eller -70-tallet.

LES OGSÅ:
* Ærerik heimkomst for en gammel sliter - Fosna-Folket
* «Hva er det med disse gamle sliterne?» - Fosna-Folket

-55 og -58

På det øverste bildet har vi MF Holger Stjern (t.v.) og søsterskipet MF Fosenferja på Brattøra i Trondheim. Det viser med all tydelighet hvor like de to fergene var i utgangspunktet. Mens «Fosenferja» ble levert fra Trondhjems Mekaniske Verksted i 1955, ble «Holger Stjern» bygget ved Ørens Mekaniske Værksted tre år senere.

Begge var 39 meter lange og 9 meter brede. Det som i hovedsak skilte de to fergene, var at rorhuset ble bygd over salongen på MF Holger Stjern. Dermed fikk man en større salong for passasjerene på sistnevnte.

  Foto: Trondheim kommune, fra Tekniske etaters samling / Byarkivet


SE OGSÅ: Rutebåtene som gikk

Vanvikan – Skansen

Begge fergene huskes fra fergesambandet Vanvikan – Skansen. MF Holger Stjern ble i november hentet fra Finland og kjørt til Trondheim av entusiaster. Ferga hadde da båret navnet «Pielinen» etter innsjøen den hadde vært på i 40 år.


Gammeldagan