Ble foreviget 8. mai 1945 – sånn cirka

Her ser vi en gruppe med skolebarn i Hasselvika i Indre Fosen i mai 1945, rundt frigjøringsdagene etter 2. verdenskrig.
Gammeldagan

Dette ble markert den dagen dette bildet ble tatt, hvilket en ser av flagget gutten i midten lengst framme holder i.

Okkuperte skolen

Forevigelsen skjedde på gården Steinbrua i Hasselvika. Tyskerne okkuperte skolen i 1942. Storskolen hadde undervisning i bedehuset, men det ble problemer med å få skolestue til småskolen. Klara og Olbert Brevik stilte derfor en stue til disposisjon. Til tross for kummerlige forhold for å drive skole, så klarte alle seg bra.

På bildet

Bakerst fra venstre: lærer Ingvar Bjørgan og husbonde og hustru Klara og Olbert Brevik. Midterste rekke f.v.: Audun Sivertsvik, Sverre Sivertsvik, Jorun Nordset, Helene Hårberg, Astrid Hårberg, Kåre Røe og Sigvald Fagerdal. Fremst f.v.: Jostein Flaa, Harald Ersøy, Terje Pettersen, Fridtjov Hasselvold, Kjell Selven, Magne Sivertsvik og Rolf Hassel.

Har du bidrag til «Fra gamle dager»-spalten/Gammeldagan?
Send en mail til: terje.dybvik@fosna-folket.no!