By-elever i Fosen

Det er ikke bare byer som har byelever.

  Foto: Hilda Jentoft

Gammeldagan

I Fosen var det også det på nå nedlagte By skole i Stordalen i Åfjord.

På bildet over har vi elever med lærer ved By skole i Åfjord rundt 1928-1929. Første rekke fra venstre: Johan Amundal, Johan Hårstad, Nella Staven, Marie Hårstad, Ingrid Staven, Oddny Fagergård, Alfred By og Arne B. By. Andre rekke fra venstre: Konrad Hårstad, Harald Tårnes, Hjalmar Rømma, lærer Fagergård, Arne Staven, Sigurd Årbogen og Ottar Ugedal. Bildet ble tatt av Hilda Jentoft, Trondheim.

Dette motivet er også fra By skole i Åfjord – det fra 1934. Første rekke fra venstre: Margot Hårstad Dolmseth, Borghild By Breivold, Reidun Dahl Ranholdt, Oline By og Marie Stien Årbogen. Andre rekke f.v.: Olaf B. Naustan, Erling Lie, Agnar Grøtting og Erling By. Bakerst f.v.: Georg Gilde, Kristian Årbogen, Ove Amundal, Kristian O. By, Johan Sand og Kristian H. By. Haldis Sundby var lærer og den som tok dette bildet.  Foto: Haldis Sundby

Har du bidrag til «Fra gamle dager»-spalten/Gammeldagan?
Send en mail til: terje.dybvik@fosna-folket.no!