Dagfinn Aune skriver:

«På dette bildet fra barndommens dager, ser vi ser et knippe med «rakkerunger» som står oppe på det gamle pumpehuset som sto nede i Sjøgata på Uthaug. I pumpehuset var det en elektrisk pumpe for at de kunne pumpe opp vann fra brønnen og var eneste vannkilde for brukere i Sjøgata og fiskerne på havna hvor det ble lagt ledning for inntak ved den gamle vasskaia på havna.

Pumpehuset med elektrisk pumpe kom etter Den andre verdenskrig. Før den tid ble det pumpet for hånd med håndpumpe. Vannet kom fra «meieribrønnen», en vannkilde som lå i merket mellom Ulriksborg og Uthaugsgården. Det forsynte også den gangen Uthaug Meieri, som ble etablert i 1884. Bildet er sannsynligvis tatt en gang på slutten av 1950-tallet av hr. Bakken. Jeg kan kjenne igjen mange av de på bildet, og mener vi er tre søsken som står der så andektig poserende for fotografen.

Tiden min

Hvor i all verden er det blitt av tiden min da jeg lekte som liten gutt. Den tiden som var så uskyldig og ren, men etter hvert får alt en slutt.

Tiden da vi var ute og leika og ikke hadde no pc og annet å tenke på. Det var en lykkelig tid med mange leiker med «kast på pinne« og «gjøm og stå».

Men tiden da jeg begynte å vandre, det var den fineste tiden jeg fikk. Den tiden vi var uten all slags elektronikk, men var ute og leika og hoppa strikk.

Jeg drømmer meg tilbake til min barndom da alt var så fredfullt og stille. Uten flysjau og rød og gul sone, nå er det bare som et fjernt lite minne.»

Har du bidrag til «Fra gamle dager»-spalten/Gammeldagan? Send en mail til: terje.dybvik@fosna-folket.no!