Nothoinnan klar med nostalgi til jul

I et liggende A4-format er Nothoinnan i Vallersund i Bjugn klar med julehefte også til denne jula.

Feiring av St.hansaften i Melemsvika rundt 1935, er ett av flere gamle bilder som er å finne i årets julehefte fra Nothoinnan. 

Gammeldagan

Nothoinnan består av en gruppe godt voksne mannfolk som deler en stor interesse for lokalhistorie. Odd Einar Drilsvik, Hans Borgfjord, Hans Petter Fyhn, Paul Lien og Roar Arne Velle har sittet i redaksjonen for den rykende ferske trykksaken, hvor Drilsvik har vært redaktør.

40 sider

Innholdet i heftet, som er på 40 sider, er variert. Her finner mann stoff om Jøssund kirke, om fregatten Fredensborgs forlis 9. november 1748 og minner fra hurtigruten St. Svithuns forlis i oktober 1962.

LES OGSÅ: Sprer god, gammel julestemning -Fosna-Folket

Historikken til Vallersund idrettslag, som ble til i 1934, får vi et innblikk i. Et dykk i protokollene etter dette laget, som nå er for lengst borte, har gjort det mulig å se hva som foregikk der. Fersk laks fra Vallersund gikk til London for rundt 130 år siden, hvilket man kan få lese mer om i heftet.

Novelle

«Storfangst ved Råskjæret» er en novelle som består av er en blanding av fakta og fantasi, ført i pennen av Odd Einar Drilsvik.

Man finner dessuten også en serie med gamle bilder og hjertetrim i denne utgivelsen. For å nevne noe av innholdet. «God jul i Vallersund» med undertittelen Nothoinnans julehefte 2017, vil vi tro blir å finne under en del juletre i Vallersund i år.