Oscar-stemte åfjordinger i LA

Åfjordordfører Vibeke Stjern og Jan Ove Berdal har sent et reisebrev fra Los Angeles.

Foto: Yrja Flem-Waage 

Foto: Yrja Flem-Waage 

Fosninger i utlandet

De skriver:

Chapter one
By Vibeke and Jan Ove

Åfjord kommune representert i Los Angeles under årets 84th Academy Awards Oscar ….tanken hadde faktisk ikke slått oss. Så begynner invitasjoner og henvendelser å komme, og vi løfter i alle fall spørsmålet om å reise. Hallo??

Første studentfilm som er nominert til Oscar ever, er spilt inn i Åfjord. Audition er hold i Åfjord, hovedrolle innehaveren Ingrid er Åfjording, både kommunen og næringslivet har sponset filmen. Regissør Hallvar skriver ”- Det er jo dere som har tatt imot oss med åpne armer, og har gjort Tuba Atlantic mulig”.

Nå nei, vi er trauste Åfjordinger som ikke ”tar av” selv om store ting skjer. En bra egenskap i mange sammenhenger, men noen ganger er det faktisk helt ok å slå seg på brystet, og være stolt, og fortelle hele verden at vi er det.

Så derfor; Mandag bestilte vi billetter, onsdag morgen kl:06.10 avreise fra Værnes, 09.15 fra Amsterdam og fremme i Los Angeles 11.35 samme dag. Med ni timers tidsforskjell. Tøft..

Jan Ove var middels fornøyd med rimelig trange seter, men ganske happy med en taus, smått neddopet Vibeke som hater å fly. 13,5 timer i fly er heftig, men Vibeke fikk tiden til å gå ved å menge seg med en veterinær, en hestehvisker og 12 store hester i cargoavdelingen bak i flyet.

Vi reiste sammen med Yrja og Marit fra Midtnorsk filmsenter, og ikke minst Ellen. Ellen Thorvaldsen fra Aquarius som er lommekjent fordi hun har gått på highschool her nede. Ellen og hennes amerikanske foreldre Betsy og George har vært helt suverene til å guide oss og tatt vare på oss. 24 varmegrader og skyfritt her i Santa Monica,  er noget tøft for ”skummamelkblå” hud derfor er vi ganske så påkledd hele tiden. Det er også innbyggerne, da det er ”vinter” for dem. Med oss på turen har vi noen kjempeflotte utbrettsvisittkort, visittkort med Åfjord reklame.

”Chanelgutten” på Bloomingdales synes det var ”awesom” at vi kom fra Norge, fordi han var Lillyhammerfan, som han hadde sett på nettet… liten digresjon om en liten verden.

I dag skal vi være med damene fra Midtnorsk filmsenter til Paramount Pictures og Melrose Avenue. Vi skal til Hollywood på konsert på Stanley Clarke band, Jan  Ove er jo tross alt med… mer om dette får dere høre i morgen, da vi nettopp har startet dagen  mens dere er på tur til sengs!

Chapter one og beste helsing fra Jan Ove og Vibeke live from Santa Monica in LA

Ps. Uten at vi kan gå i detaljer: Åfjord kommune som filmlocation: You havent seen nothing yet…!

Chapter two
By Vibeke and Jan Ove

Jeg vet ikke helt om det er dette som er jetlag, eller bare opplevelsestrang, men vi starter dagen ca 0600. Dette blir det lange og innholdsrike dager av. Som annonsert, var vi i Hollywood i hele går, først på Paramount Pictures der Midtnorsk filmsenter fikk knyttet mange gode kontakter for tiden framover.  I filmbransjens øyne er Skandinavia nå et av de ”hotteste” filmlocations, av mange årssaker- Skandinavia har et magisk lys, særlig Mid Nordic Film Region, som Åfjord er en del av, Skandinavia har snøgaranti, fjord, fjell, byer og er eksotisk i amerikanske øyne.

Dette er virkelig tiden for å promotere Norge og Skandinavia - og det gjør vi fullt ut!

På grunn av Jan Oves helt klare gangster lookalike, fikk vi gå rimelig fritt inne på det enorme området hos Paramount. Helt til vi tok av med våre kamera, og ble da kastet ut fra filmshoot i en scene i serien NCIS…. Litt tøft!

Helt crazy i Hollywood på grunn av Awardsen, men vi klarte å manøvere oss helt fram til Kodak Theatre hvor selve Oscarutdelingen finner sted søndag 26.2

Helt uvirkelig å tenke på at ”lille” Hallvar og teamet til Tuba Atlantic skal vandre på den røde løperen sammen med de virkelig STORE!!

Ingen kjører kollektivt her nede, så smogen lå som et teppe over byen på vei fra Hollywood til Santa Monica i går.

Filmstjerne Ingrid, pappa Ingar og venninne Vilde er selvsagt også ankommet, blir så utrolig stolt av de flotte Åfjordjentene som ser ut til å tilpasse seg enhver situasjon- også denne som nominert til Oscar.

I dag, lørdag, skal vi blant annet ferdes litt sammen med Fosna-Folkets Paul Aage Hegvik, og på ”nervøsfest” sammen med Tuba Atlantic gjengen.

Chapter two og beste helsing fra Jan Ove og Vibeke live from Santa Monica in LA

Ps: Fremdeles uten å kunne gå i detaljer: Åfjord kommune som filmlocation: You havent seen nothing yet…!


Fosninger i utlandet