Slik finner du den perfekte jeansen!

Produsert av Adresseavisen Brand Studio for Esprit

Font

Lisa på Esprit veileder oss gjennom jeans-jungelen, og deler ut tips til både menn og kvinner som leter etter den perfekte denimbuksen.

Det er ikke nødvendigvis den enkleste sak i verden å finne jeans som både sitter fint og er komfortable. Det finnes heldigvis mange modeller og varianter å velge mellom – og hos Esprit på Parken kjøpesenter finner du kyndige eksperter som vet hva du skal se etter.

Her har de et bredt utvalg av jeans i alle mulige fasonger og prisklasser, og de ansatte hjelper deg svært gjerne med å navigere mellom de ulike valgmulighetene.

– Vi blir glade når folk kommer hit og vil ha hjelp, da er det lettere for dem å finne en bukse de blir fornøyde med, sier butikksjef, Lisa Hegvik.

Vanlige utfordringer

I tillegg til at veldig mange er usikre på størrelser og lengde på buksene, er det en utfordring at størrelser gjerne varierer med de ulike merkene. Kjøper man uten å prøve, kan man lett gå på en liten buksesmell.

– Dessuten er et hav av ulike modeller og passformer som gjør det vanskelig å velge det som passer best for akkurat deg, sier Lisa.

Opplever du stadig at det blir hull på innsiden av låret, uansett hvilket jeansmerke du bruker? Hvis dette er et tilbakevendende problem, kan det rett og slett være passformen du velger som har skylden.

– Da kan det være en idé å prøve noe annet neste gang, tipser Lisa.

Ting å tenke på når man skal velge

– Når det kommer til å velge rett fasong, handler det i hovedsak om å finne den modellen og passformen man kjenner seg mest bekvem i. Vil du få bena til å se lengre eller kortere ut, vil du fremheve eller skjule former? Man kan leke seg mye med jeans, og dette tar vi hensyn til når vi hjelper kundene våre, forteller Lisa.

Hos Esprit har de tre signaturmodeller for damer; straight med rette ben fra hofte til ankel, slim med smalere passform, samt en kombinasjon av disse to. Alle modellene har tre ulike høyder i midjen – lavt, medium og høyt liv.

– Det er gøy å utforske med farger og ulik høyde i livet, for å fremheve eller dempe det man vil med kroppen sin. Slim passform med medium høyde passer godt til de aller fleste, og er vår bestselger, smiler Lisa.

For mennene har de to ulike modeller; straight med rette ben fra hofte til ankel, og slim som har en smalere og mer kroppsnær passform.  

– For menn handler det mer om preferanse på stil, for modellene er laget slik at de vil passe alle kroppsfasonger, sier hun og legger til at det finnes mange ulike design for hver modell, for både kvinner og menn.

– Vi har et stort utvalg, og man skal klare å finne sin favoritt hos oss. Du må bare prøve deg frem for å oppdage den stilen som passer best for deg. Vi har også andre jeans som kommer og går, basert på sesonger og trender, legger hun til.

Et siste tips når du står i prøverommet og er usikker på størrelsen, er å være bevisst på at jeans utvider seg.

Buksene med lite eller ingen stretch burde være trange, for de kan tøye seg en halv størrelse ut.

–  En jeans i ren bomull kommer til å utvide seg, og da er det ingenting du kan gjøre for å få den til å gå inn igjen. Når du prøver den på deg, burde du ha plass til tommelen inni buksa uten å holde inn magen – da kommer den til å sitte bra. Denne testen kan du gjøre på buksene med stretch i også, selv om de ikke utvider seg like mye, forklarer Lisa.

Slik får du jeansen til å holde seg fin

Hvis man stadig oppdager at buksenes kvalitet raskt blir dårlig, kan det hende det skyldes vaskingen av plagget. Det er ikke lurt å kaste jeansen i vaskemaskinen for ofte, og det er heller ikke anbefalt å vaske de på mer enn 30 grader. Tørketrommelen er strengt forbudt, og tøymykner forstyrrer og sliter på fibrene.

Det kan også være greit å vrenge buksen når den skal vaskes, for å bevare fargen bedre.

– Mange kaster jeansen til vask etter to-tre dagers bruk. Det sliter på plaggets holdbarhet, og gjør at både stretch og farge slipper fortere enn det burde, forklarer Lisa – som har noen tips i ermet når det gjelder alternativer til vaskemaskinen.

–  Heng den til lufting for å gjøre den freshere, og bruk en klut hvis det er noen flekker som må bort. Det finnes ingen fasit på hvor ofte man bør vaske dem skikkelig, men det holder med tre ganger i måneden, sier hun.

Velkommen til Esprit

Lisa oppfordrer alle som leter etter sin drømmejeans, til å komme innom Esprit for å ta en titt på utvalget deres – og selvfølgelig få god hjelp til å velge.

Du finner henne og resten av jeans-ekspertene på Esprit i andre etasje på Parken Kjøpesenter i Åfjord.

Om artiklene fra Brand Studio

Innholdet i denne artikkelen er ikke skrevet av redaksjonen, men av Adresseavisen Brand Studio, en del av mediehusets annonseavdeling. Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser er utydelig, gi oss gjerne beskjed på e-post.

Synes du denne type artikler ser spennende ut?
Ta kontakt så hjelper vi deg gjerne.

© Copyright Adresseavisen Brand Studio

Azure, Font
Logo, Font, Text
Font