Stiftelsen Frohavet fikk hedersprisen

Festaften ved Ørland Kultursenter under utdelingen av Fosenprisene. Se bildene her!
Bildegalleri

TV-kjendis Dan Børge Akerø ledet det hele i rollen som konferansier.

Årets idretts- og kulturgalla i kveld onsdag bød på en variert meny. Fra scenen viste unge talenter på rekke og rad at det blomstrer i kulturlivet på Fosen. Mellom sceneinnslagene ble prisene i de ulike kategorier delt ut.

Verdensmester og metall

Årets hovedpris idrett gikk til bueskytteren Runa Grydeland fra Roan, som i fjor ble verdensmester individuelt under VM som gikk av stabelen i Las Vegas. Tittelen har allerede gjort den unge skytteren historisk i norsk bueskyttersammenheng.

Hovedpris kultur gikk til bandet Divided Multitude, som i snart to tiår har vært en av landsdelens fremste eksponeneter innen metallsjangeren. Fosenbandet har hentet hovedtyngden av musikere fra det blomstrende musikkmiljøet i Bjugn. Hovedprisene består i tillegg til diplom av en sjekk på 25.000 kroner.

Fotball og trav

I kategorien talent idrett gikk den ene prisen til travkometen Amanda Robertsen fra Leksvik. I fjor stilte hun til start i 30 løp, tok ni førsteplasser, fem andreplasser og en tredjeplass. Tross sin unge alder regnes hun allerede blant landets beste travkusker.

Den andre talentprisen i idrett ble tildelt fotballspilleren Therese Haagenstad Vik fra Ørland. Etter å ha gått gradene i Ørland Ballklubb er hun i dag inn i varmen i Trondheims-Ørn. Tross et benbrudd i fjor, rakk hun å notere seg for hele 18 scoringer for sin nye klubb.

Musikk og kunst

Det er mange talenter i kulturlivet i Fosen. Prisene denne gang gikk til fiolinisten Idunn Malene Bue fra Rissa og kunstneren Thea Sundet fra Stokkøya i Åfjord. Bue har i mange år markert seg som en talentfull fiolinist, og er ettertraktet i mange sammenhenger. Thea Sundet er i dag kunstelev ved Thora Storm videregående skole i Trondheim.

Bildegalleri