Human-Etisk Forbund Fosen står for tre konfirmasjonsseremonier i år. Lørdag var det to ved Ørland kultursenter, i tillegg til at det holdes en i Bojersalen i Rissa kommende helg. 15 fra Ørland og Bjugn ble konfirmert under seremonien vi var til stede på.

LES OGSÅ:* – Dette har vi ventet lenge på -Fosna-Folket* - Jeg håper alle de som ikke har villet snakke med feltpresten ...* 150 unge «flyktninger» er på vei til Ørland -Fosna-Folket

Selvstendig tenkning og refleksjon

«Humanismen er et livssyn som baserer sin virkelighetsforståelse og etikk på menneskelig fornuft og erfaring, rasjonell og kritisk tenkning, følelser og medmenneskelighet. Humanismen er uten religiøse forestillinger. Humanismen setter mennesket i sentrum. Humanismen har som mål å fremme selvstendighet, frihet og ansvar, og å gi alle mennesker mulighet til å utvikle dette ...»

Dette står blant annet å lese i Human-Etisk Forbunds vedtekter.

Konfirmasjonskurset som de humanistiske konfirmantene går gjennom, oppmuntrer til selvstendig tenkning og refleksjon over etiske problemstillinger. Man blir kurset gjennom sentrale temaer som livssyn, humanisme, kritisk tenkning og menneskerettigheter.

Konfirmantenes tale

Konfirmasjonen representerer avslutningen av kurset, hvor familie og venner er gjester. Storsalen ved Ørland kultursenter var fylt opp, da leder Gunn Berit Tangen i Human-Etisk Forbund Fosen ønsket alle velkommen.

Det ble sang, musikk, dans og taler, som både var til underholdning og ettertanke. Tuva Hovde og Isabell Storvik holdt konfirmantenes tale, hvor de ga et referat fra det programmet de hadde vært gjennom og opplevelsene de hadde hatt.

–  Voksne blir dere raskt nok likevel

Styreleder i Human-Etisk Forbund, Tom Hedalen, holdt festtalen.

– Nå tror dere sikkert at jeg skal si at dere har blitt voksne, men det skal jeg ikke. Voksne blir dere raskt nok likevel. Men dere er blitt ungdommer som skal tenke selv, sa blant annet Hedalen i sin tale.

Rammen og innholdet for den humanetiske konfirmasjonen vi fulgte, ble både verdig, høytidelig og med islett av humor. Fellessamlingen ble avsluttet med at konfirmantene fikk utdelt sine kursbevis av kurslederne Eva Sæther, Mette Marie Aas og Gunn Berit Tangen.