Stadsbygd Sparebank
Gå til

Stadsbygd Sparebank samlet flere bedriftseiere på det nye Myra Industriområdet en solfylt vinterdag og tok en prat med dem. 

Offensivt næringsliv på Stadsbygd

For mange år siden satte Lofotfiskerne fra Stadsbygd kursen nordover på denne tiden av året. De satset mye i håp om at deres næring; fisket, skulle gi familien ei trygg framtid. Nå er det næringslivet på Stadsbygd som har satt fulle seil, og aktiviteten i bedriftene tyder på at de seiler med god bør.

I løpet av det siste året og frem til sommeren 2020 vil det være bygd rundt 2.500 kvadratmeter nytt næringsareal og 700 kvadratmeter boareal i Stadsbygd sentrum, samtidig som flere bedrifter melder om god utvikling.

- For oss som jobber tett mot bedriftsmarkedet hver eneste dag, er det ingenting som gjør oss mer glade enn at disse dyktige folkene lykkes i sin satsning. Det kjøres nå flere prosjekter parallelt og samlet vil dette bety nye næringsbygg, økt omsetning og flere arbeidsplasser på Stadsbygd.

- Dette er spennende og bedriftene fortjener honnør for sin kreativitet og sitt pågangsmot.  Det er nemlig ingen selvfølge at disse bedriftene investerer så tungt i ei bygd med 1800 innbyggere, sier bedriftsrådgiver i Stadsbygd Sparebank, Ronald Gangstøe.

Banken samlet flere bedriftseiere på det nye Myra Industriområdet på Stadsbygd en solfylt vinterdag og tok en prat med dem.

Frem til sommeren 2020 vil det være bygd rundt 2.500 kvadratmeter nytt næringsareal i Stadsbygd. 

 

- Signerte ny avtale

En av bedriftene som skal inn i nye lokaler på Myra er Dahle Transport og Logistikk. Firmaet ble startet av Rune Dahle i 2007 og har vokst fra å være en mann og en bil til et stort transportfirma med 15 ansatte og 19 biler. Dahle Transport skal bruke de nye lokalene på Myra til lager, administrasjonsbygg og omlasting. Rune sier at det har skjedd mye de to siste årene og utviklingen bare fortsetter. 

-For tre uker siden signerte vi en avtale som betyr etablering av enda en transportrute, sier en engasjert bedriftseier.

En mann og en gravemaskin var også beholdningen da Jon Peder Belling startet bedriften Belling Maskin i 1976. Jon Peder jobbet alene en del år før både antall ansatte og maskiner økte. I dag er det ti ansatte i bedriften og oppdragene består av tradisjonelle entreprenørtjenester. Belling Maskin har hatt grunnarbeidet på det nye industriområdet, de skal også flytte inn i nye lokaler her og er på denne måten en sentral aktør i næringsutviklingen som skjer på Stadsbygd nå.

Sentral i utviklingen er også VS Bygg. VS Bygg er et byggefirma med ni ansatte som driver med nybygg, tilbygg og rehabilitering. Firmaet har sammen med Raymond Balstad i Vanvikan hatt jobben med planlegging, prosjektering og oppføring av de nye byggene på Myra. VS Bygg skal også selv flytte inn i nytt bygg på industriområdet.

- Vi skal bruke bygget til kontor og lager samt noe produksjon på sikt, sier John Egil Vemundstad.

Han forteller at bedriftene på Stadsbygd samarbeider godt.

- Vi er avhengige av hverandre og benytter lokal kompetanse så langt det er mulig.

Ved siden av dagens Bunnpris-butikk skal det bygges ut totalt 700 m2 i form av næringslokaler og seks leiligheter. 

Attraktivt og levende lokalsamfunn

Tungtrø barnehage er det også byggeaktivitet for tiden. Gårdsbarnehagen som ble startet opp i 2002 tar nå steget videre og bygger nå ny base på nabotomta til Tungtrø gård. Selv om de nå flytter noen få meter bort fra gården så betyr ikke det at barnehagens tilknytning til gården svekkes.

Barn og ansatte ved Tungtrø barnehage gleder seg til å flytte inn i nye lokaler. 

 

- Tilknytningen er like sterk og barna skal fortsatt bruke gården. Men i tillegg får vi et moderne barnehagebygg som gir både barn og voksne flere muligheter og større arealer å boltre seg på, sier Monika Eriksson som er styrer i barnehagen.

Det er 26 barn og 10 ansatte på barnehagen som alle gleder seg til de nye lokalene snart står ferdig.

Geir Solem har også utbyggingsplaner. Ved siden av dagens Bunnpris-butikk skal det bygges ut totalt 700 m2 i form av næringslokaler og seks leiligheter. Geir kan fortelle at to av leilighetene allerede er reservert og at to næringsaktører ønsker å leie i førsteetasjen; deriblant restauranten Fellini Restaurant & Pub 1. Bygget skal prosjekteres av Raymond Balstad, mens VS Bygg blir utførende entreprenør.

- Jeg er opptatt av å benytte lokale bedrifter og fagfolk. Vi er avhengige av et attraktivt og levende lokalsamfunn og det veide veldig tungt da jeg tok avgjørelsen om å dra i gang dette prosjektet, sier Geir Solem. 

Leiligheter i Stadsbygd sentrum bygger også Goja Eiendom. Jan Arve Monsen og Geir Ola Svarholt sitt selskap har i samarbeid med VS Bygg nettopp ferdigstilt en firemannsbolig i Arnrommet. Aktiv Eiendomsmegling formidler salget av leilighetene og her er det bare å flytte rett inn i flotte leiligheter med vakker utsikt.

Her kan man flytte inn i leiligheter med vakker utsikt. 

 

- Trygghet for videre drift

Akrobaten barnehage har nylig kjøpt lokalene de tidligere leide i Stadsbygd sentrum.

- Å eie lokalene er en trygghet for videre drift av barnehagen - både for ansatte og foreldre. Vi kan nå ha fullt fokus på den daglige driften, sier daglig leder Hege Bergo.

Det er spennende og krevende å være barnehagedriver for tiden der bemanningskrav og krav til skolering av ansatte er betydelige. I Akrobaten barnehage er det 20 barn som har sitt daglige virke sammen med seks ansatte og en praksiselev, og Hege skryter av sine ansatte;

- De ansatte er glade i arbeidsplassen sin og det siste året har vi hatt 0% sykefravær. Det vitner om en arbeidsplass der både små og store trives. 

Stadsbygd Båtsenter har de siste årene vokst betydelig. De har nå 10 ansatte, de kan lagre inntil 140 båter innendørs og har 3 servicehaller der de gjør det meste av reparasjon og vedlikeholdsarbeid. I tillegg finnes det en butikk der båtfolket finner det de trenger av utstyr og deler.

I 2018 var Stadsbygd Sparebank med på realiseringen av en temperert lagringshall med en kostnadsramme på rundt 7 millioner. Nå jobber bedriften med å utvide verkstedlokalene og oppdragene står i kø, ifølge daglig leder Karl Johan Haugerø.

Det er flere spennende prosjekter på gang i Stadsbygd. Det betyr nye næringsbygg, økt omsetning og flere arbeidsplasser. 

 

Stadsbygd Fargehandel er en ny bedrift som åpnet dørene i nyrenoverte lokaler vegg i vegg med COOP.  May-Lill Småvik skal fortsatt ta på seg noen oppdrag som maler, men det aller meste av tiden fremover skal brukes i den nye butikken der hun skal selge maling, tapet, gulvbelegg, lamper og interiør.

Butikken er del av Kulør-kjeden og skal være åpen hver dag. I oppstartsfasen skal May-Lill, som er utdannet både maler og interiørkonsulent, gjøre det meste selv med litt innleid hjelp, men håper på sikt å ansette flere. May-Lill ønsker alle velkommen innom den nye butikken.

- Vi i Stadsbygd Sparebank ønsker alle bedrifter lykke til med alle de ulike prosjektene som er igangsatt. Skal lokalsamfunnene i kommunen vår utvikle seg videre er vi helt avhengige av et offensivt næringsliv, sier Per Inge Tung, leder for bedriftsavdelingen i Stadsbygd Sparebank.

- Som bank er vi glade for at vi kan bistå bedriftene i den viktige jobben som gjøres – både i den daglige driften, men også når bedriftene satser tøft slik de gjør på Stadsbygd akkurat nå, avslutter Per Inge.


Tall fra næringslivet på Stadsbygd 2018

Driftsinntekter:  367.916.000

Driftsresultat: 27.004.000

Egenkapital: 67.914.000

Antall ansatte: 361

Varehandel, butikk og service 2018 (COOP ikke inkludert i oversikt)

Driftsinntekter: 45.615.000

Driftsresultat: 1.935.000

Egenkapital: 4.128.000

Antall ansatte: 32

 

Besøk vår hjemmeside: www.stbank.no

Telefonnummer: 73 85 50 00, E-post: post@stbank.no

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Fosna-Folkets redaksjon, men av Fosna-Folkets markedsavdeling.

Fosna-Folket er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på fosna-folket.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.