Fallmyr Gartneri er den eneste blomsterbutikken i Indre Fosen. 

Nå blomstrer dette gartneriet som aldri før

Fallmyr Gartneri er nå den eneste blomsterbutikken i Indre Fosen. Daglig leder Trond Føll forteller at det bærer med seg et stort ansvar, men med en ny ansatt på laget skal de gjøre alt for å oppfylle kundenes hagedrømmer.

I et spesielt, åttekantet bygg med hvite vegger i Rissa finner du Fallmyr Gartneri. Den tradisjonsrike familiebedriften ble opprettet på midten av 60-tallet av faren til Trond Føll, som har vært daglig leder og eier av bedriften siden 1993.

- Min far startet med grønnsaker og blomsterproduksjon. Siden den gang har vi utviklet oss til å bli noe langt større, sier Føll.

- Helt supert

I dag har bedriften syv ansatte, som er fordelt på butikken i Rissa, gartneriet i Sørbotn og en egen avdeling med anleggsgartnere. Den ferskeste på laget er Ragnhild Grønning, som hadde sin første dag på jobb 1. april 2019.

- Jeg har ikke jobbet her så lenge, men så langt har det vært helt supert, sier Grønning.

Hun har fagbrev som blomsterdekoratør, og har jobbet for et annet blomsterfirma i Rissa i over tolv år. Hun tar derfor med seg mye erfaring inn til Fallmyr Gartneri. Da vi møtte henne var hun travelt opptatt med å gjøre klar vakre blomster til en begravelse.

Blomsterdekoratør Ragnhild Grønning er den ferskeste ansatte ved Fallmyr Gartneri. 

 

- Det har vært veldig hektisk og mye å sette seg inn i. Hittil har jeg hatt flere store oppdrag, så jeg gleder meg til fortsettelsen, sier Grønning, før hun gjør ferdig en blomsteroppsats som hun tar med seg i varebilen og kjører av sted til kirka der begravelsen finner sted.

Fallmyr Gartneri leverer blomster til bryllup, begravelser og andre store anledninger. Grønning og de andre dekoratørene er stolte av jobben sin, og er opptatt av å levere unike kvalitetsprodukter som er personlig tilpasset anledningen.

LES OGSÅ: Anne-Grethe og Åse Randi har over 40 års erfaring som blomsterdekoratører

Gartneriets spesialitet

De spesielle lokalene består av en butikk på 200 kvadratmeter. Her finner du alltid sesongens blomster, i tillegg interiør og alt annet du trenger til hagen.

Utelokalet er på 600 kvadratmeter og Føll er nå i gang med å gjøre det klart til utesesongen starter for fullt i mai. Da skal butikken fylles opp med stauder, busker, trær og alt du forventer å finne på et hagesenter.

Men den viktigste brikken klargjør seg på gartneriet på Sørbotn. Der står det rekker på rekker med grønne planet, som om ikke lenge skal bli til Fallmyr Gartneris spesialitet.

Daglig leder Trond Føll ved Fallmyr Gartneri i Rissa. 

 

- Det er kanskje det vi er mest kjent for – sommerblomstene våre, sier Føll.

Hvis du ikke har muligheten til å ta turen til Rissa for egen maskin, så har kan du enkelt få våren vakreste blomster hjem på døra.

- Vi har hatt en bringetjeneste i mange år. Vi leverer blomster stort sett over hele Indre Fosen, forteller Føll.

Lurer du på hva du skal velge til anledningen? Her kan du se et utvalg oppsatser fra Fallmyr Stein & Hage.

- Vi er her for å hjelpe deg

Siden oppstarten på 60-tallet har Fallmyr Gartneri bestandig hatt lokale konkurrenter å forholde seg til. Slik er det ikke lenger. Men i april 2019 ble de den eneste gjenværende hage- og blomsterspesialisten på Indre Fosen.

- Det er en helt ny situasjon for oss, men det er klart at det forplikter oss til å levere et godt tilbud til lokalbefolkningen. Vi skal i hvert fall gjøre vårt beste for å oppfylle deres hagedrømmer, sier Føll.

Butikken åpnet i 2011 og er en viktig brikke for Fallmyr Gartneri. 

 

Han forteller at det er en tøff bransje og at det har vært både opp- og nedturer siden han tok over roret i 1993.

Men etter siden 2011 har det stort sett gått riktig vei for gartneriet.

- Etableringen av butikken i 2011 var kjempeviktig for oss. Det er en viktig nøkkel for fortsettelsen. Vi har hatt en opptur de siste årene, og vi har stor tro på framtida til Fallmyr Gartneri, sier Føll.

Som den eneste gjenværende lokale blomsterbutikk i Indre Fosen, håper han at innbyggerne tar turen til Rissa når de trenger noe til hagen. Eller bare har noen spørsmål rundt blomster og hagestell.

- Vi er her for å hjelpe. Det er bare å komme innom hvis du har behov for faglig ekspertise. Vi gjennomfører også hagebefaring, hvis det skulle være behov for det, sier Føll.

Les mer om Fallmyr Stein & Hage på Facebook-siden deres!

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Fosna-Folkets redaksjon, men av Fosna-Folkets markedsavdeling.

Fosna-Folket er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på fosna-folket.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.