Forsvarsbygg vil gi storkontrakt til HENT

Forsvarsbygg har til hensikt å tegne kontrakt med HENT om prestisjekontrakten på oppføring av skvadronbygget ved kampflybasen.

Illustrasjonsbilde av skvadronbygget.  Foto: Forsvarsbygg

Forsvaret

Direktør kampflybase Olaf Dobloug i Forsvarsbygg bekrefter overfor Fosna-Folket at man ønsker å tegne kontrakt med HENT om byggingen av det nye skvadronbygget. Dobloug sier til Fosna-Folket at de øvrige aktørene som kjempet om oppdraget er orientert.

Skvadronbygget blir totalt på rundt 10.000 kvadratmeter, og er tidligere kostnadsberegnet til rundt 650 millioner kroner.

- Kjempespennende

- Dette er et kjempespennende prosjekt. Forsvarsbygg er en seriøs og ryddig byggherre, sier markedsdirektør Knut Alstad i HENT om oppdraget med skvadronbygget.

Når det gjelder detaljer rundt oppdraget med skvadronbygget så viser markedsdirektøren til at det fortsatt skal gjennomføres sluttforhandlinger før alle sider av kontrakten er klare. Alstad utelukker ikke bruk av lokale underentreprenører i forbindelse med oppdraget.

- Et spesielt oppdrag

Ståle Fiskvik er utpekt til jobben som prosjektleder for skvadronbygget hos HENT. Også han er glad for oppdraget, og gleder seg til å ta fatt på jobben på Ørlandet.

- Det er en del spesielle utfordringer med dette oppdraget, men jeg ser fram til å ta fatt på jobben som prosjektleder, sier Fiskvik.

Les mer om saken i papirutgaven.

Les også:

Slik kan kampflybasen bli seende ut
Ingen lokale med i kampen om bygging av skvadronbygget

Forsvaret